Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Παντρεύτηκε τον σύντροφό του ο Κρις Πάππας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ" "παντρέφτηκε" με τον εκλεκτό της καρδιάς του, Βαν Μπέντλεϊ (Vann Bentley), δικηγόρο στο επάγγελμα, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ο ομογενής βουλευτής των Δημοκρατικών, Κρις Πάππας (Chris Pappas), όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Βαν και εγώ είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι να μοιραστούμε μαζί σας ότι είμαστε παντρεμένοι», ανέφερε ο κ. Πάππας, προχωρώντας σε δημοσίευση φωτογραφιών από τη γαμήλια τελετή.

Την ανάρτηση του ομογενή βουλευτή χαιρέτισαν και συνάδελφοί του από το Κογκρέσο, όπως ο βουλευτής των Δημοκρατικών Μαρκ Πόκαν (Mark Pocan), από το Ουισκόνσιν, ο οποίος έσπευσε, μέσω σχολιασμού στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, να τον συγχαρεί.

«Συγχαρητήρια! Δυο σπουδαίοι άνθρωποι κάνουν ένα σπουδαίο ζευγάρι», ήταν τα λόγια από πλευράς του Πόκαν.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, ο γάμος του Κρις Πάππας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην Ιστορία του Κογκρέσου, καθώς ήταν ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος εκλεγμένος βουλευτής από το Νιου Χαμσάιρ, αλλά κι ένας από τους βουλευτές που προώθησε την υπογραφή της τροπολογίας «Σεβασμός στον Γάμο» (Respect for Marriage Act), ο οποίος πέρασε από το Κογκρέσο και θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με υποστήριξη, μάλιστα, και Ρεπουμπλικανών βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η επίσης ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis).

«Η υπογραφή αυτής της νομοθεσίας είναι ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για την ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα, αλλά για όλους τους Αμερικανούς, επειδή η θεσμοθέτησή της μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ιδρυτική υπόσχεση της χώρας, η οποία εγγυάται την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για όλους», είχε αναφέρει ο Κρις Πάππας, μετά τη θωράκιση του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο.

Παράλληλα, είχε προσθέσει ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, μετά το νομικό συλλογισμό του Ανωτάτου Δικαστή, Κλάρενς Τόμας (Clarence Thomas), ο οποίος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης που έπληξε το ομοσπονδιακό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, είχε τονίσει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να επανεξετάσει και άλλες υποθέσεις, όπως ο γάμος μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

«Η απόφαση του Ομπέργκεφελ επέκτεινε την ισότητα του γάμου σε όλες τις 50 Πολιτείες και η ιδέα ότι θα μπορούσε να ανατραπεί είναι αδιανόητη. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο που θέλουν να επανεξετάσουν αυτή την απόφαση και άλλοι που προστατεύουν δικαιώματα που πηγάζουν από το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Αρα, η θεσμοθέτηση αυτής της απόφασης είναι εξαιρετικά σημαντική στη διασφάλιση πως ανεξαρτήτως από το τι κάνει το δικαστήριο, καμία οικογένεια δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα αναγνωρίζει την ένωσή τους», κατέληξε ο Πάππας.

Εμείς να τους ευχηθούμε... "καλούς απογόνους" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου