Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ιταλία: Η Μελόνι βγάζει από το συρτάρι το επίμαχο σχέδιο για γέφυρα προς τη Σικελία

 Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

Ένα όνειρο αιώνων για τη δημιουργία γέφυρας που θα συνδέει τη τη νότια Ιταλία και τη Σικελία προσπαθεί να αναβιώσει η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Ιταλία: Η Μελόνι βγάζει από το συρτάρι το επίμαχο σχέδιο για γέφυρα προς τη Σικελία

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι εξέδωσε διάταγμα για την εκ νέου έναρξη ενός αμφιλεγόμενου έργου, αυτού της κατασκευής μιας τεράστιας γέφυρας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα.

Ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός βλέπει τη γέφυρα ως «κλειδί» για την ενίσχυση της επιρροής στην περιοχή και την αναζωογόνηση της οικονομίας στον φτωχότερο νότο, παρά τις αμφιβολίες για τη διαρθρωτική βιωσιμότητα, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κόστος.

Σικελία: «Ιερή λίμνη» ηλικίας 2.500 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι

«Ναυαρχίδα της ιταλικής μηχανικής»

Με μήκος 3,2 χιλιόμετρα, η γέφυρα «θα χαρακτηρίζεται ως ναυαρχίδα της ιταλικής μηχανικής», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι.

Η ιδέα της γέφυρας ανάγεται στους αρχαίους Ρωμαίους, αλλά οι σύγχρονες προσπάθειες για την έναρξη του έργου έχουν επανειλημμένα αποτύχει λόγω των μεγάλων δαπανών και των προκλήσεων ανέγερσης μιας δομής που θα συνδέει τη Μεσίνα με το Ρέτζιο Καλάμπρια σε μια περιοχή επιρρεπή σε σεισμούς.

Το τελευταίο σχέδιο, το οποίο χρονολογείται από το 2011, θα «προσαρμοστεί στα νέα τεχνικά πρότυπα, πρότυπα ασφάλειας και περιβάλλοντος», είπε ο Σαλβίνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει σθεναρά ένα σχέδιο για τη γέφυρα τη δεκαετία του 2000, είπε την Πέμπτη ότι το μηχανικό επίτευγμα θα «συνδέει τη Σικελία όχι μόνο με την Καλαβρία, αλλά με την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη».

Η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει στα μέσα του 2024, είπε ο Μπερλουσκόνι, το κόμμα του οποίου ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου