Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Την επαναφορά του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφάσισε ομόφωνα το Σάββατο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγείροντας έντονες επικρίσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους της. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Πολάκης «ξαναχτύπησε» με νέες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά εξαπολύοντας τα βέλη του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατόπιν απολογητικής επιστολής του βουλευτή «στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αναφορικά με τις επίμαχες αναρτήσεις, με αφορμή τις οποίες παραπέμφθηκε ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο κ. Πολάκης ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ, μεταξύ άλλων, είχε σημειώσει στην προκείμενη επιστολή του: «Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια, είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε, πολύ περισσότερο, τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες». Ο ίδιος τόνισε ότι η στάση του «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα», ούτε επιχειρούσε να «αμφισβητήσει» τον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: Ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», ανέφερε το κυβερνών κόμμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε αναφορικά με την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το θέμα του Πολάκη, δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν. Είναι ο δρόμος της ακρότητας και του διχασμού. Είναι η ουσιαστική ρήξη», τονίζοντας ότι η χώρα και η Δημοκρατία μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την τοξικότητα και τις ακρότητες.

Διαξιφισμοί Πολάκη με Χατζηνικολάου και Γεωργιάδη

Οι νέοι διαξιφισμοί δεν άργησαν να έρθουν από πλευράς Πολάκη. Πρώτος στόχος του μετά την επιστροφή στα ψηφοδέλτια υπήρξε ο κ. Χατζηνικολάου, μετά από προηγούμενη ανάρτηση του δημοσιογράφου πως «ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του».

«Περιμένω. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κανετε 13 χρόνια ως ‘δημοσιογράφοι’ και μετά τα ξαναλέμε…» ανταπάντησε ο βουλευτής Χανίων, με τον κ. Χατζηνικολάου να καταφεύγει πλέον στη Δικαιοσύνη.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ως προς τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχα πολλές φορές πει όλο αυτό το διάστημα ότι προσωπικά δεν πιστεύω ‘ότι ο Τσίπρας θα αφήσει τον Πολάκη… είναι μεταξύ τους όπως το νύχι με το κρέας’. Σήμερα απλά ολοκληρώθηκε το ‘θέατρο’». Με τον κ. Πολάκη να ανταπαντά: «Φτιάξε καλάθι μπακαλιάρου εσύ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα…».

Πηγές: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «iefimerida.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου