Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Τσίπρας για Τέμπη: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί – Εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση

Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2023 


Από πότε έγινε "μηχανοδηγός" ο Αλέξης;


Για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στον σιδηρόδρομο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Mega.

Η τραγωδία στα Τέμπη που έχει προκαλέσει πανελλήνιο πένθος για τα 57 θύματα αλλά και οργή για τη σειρά λαθών που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ενώ τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί διακυβέρνησής του ήταν «σχεδόν εξαναγκαστική».

«Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα». «Κυβερνήσαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές. Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που κι εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

«Είναι αδιανόητο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή» τόνισε.

«Αυτό το κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη» είπε στη συνέχεια μεταφέροντας, όπως είπε, τη διαπίστωση του μέσου Έλληνα πολίτη.

«Το ρουσφετολογικό κράτος δεν το φτιάξαμε εμείς»

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων» την περίοδο των μνημονίων

«Μέχρι το 2019 δεν είχε αυτόματο πιλότο αλλά είχαμε πύργο ελέγχου, έκτοτε δεν έχουμε τίποτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν λειτουργεί και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τραγικό δυστύχημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της περίφημης σύμβασης 717, εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλήθεια είναι ότι το 2018, 29 Σεπτεμβρίου 2018, με βάση την εισήγηση της ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιηθεί το 69% της σύμβασης. Τον Μάιο του 2019 είχε φτάσει σε 72% η υλοποίηση του έργου. 14 Φεβρουαρίου 2023 επί ΝΔ ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 77%, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «ήταν σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων» την περίοδο των μνημονίων. Και πρόσθεσε ότι ως κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί με την Hellenic Train για να κάνει τις επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνήσει και ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου