Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πολιτικούς κλυδωνισμούς δέχεται η αγορά

  Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την αγορά είναι ο αυξημένος τζίρος - Δηλώνει την υπερπροσφορά που βγαίνει λόγω της αύξησης του πολιτικού κινδύνου μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Ισχυροί είναι οι κλυδωνισμοί που δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τόσο τις εύλογες διορθώσεις μετά την άνοδο των 11 εβδομάδων όσο και τις κινήσεις αποστροφής κινδύνου ενόψει των εκλογών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,49% στις 1.086,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 74 εκατ. ευρώ.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την αγορά σήμερα είναι ο αυξημένος τζίρος, ο οποίος σαφώς δηλώνει την υπερπροσφορά που βγαίνει λόγω της αύξησης του πολιτικού κινδύνου μετά από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία, η οποία μπορεί να περιπλέξει το εκλογικό τοπίο, πριν και μετά τη διαδικασία.

Προεκλογικές ζυμώσεις

Άλλωστε, το ΧΑ είχε προεξοφλήσει μια ομαλή μετάβαση στη νέα κυβέρνηση, ακόμη και αν υπάρξουν δύο αναμετρήσεις, αλλά οι ζυμώσεις που θα επέλθουν εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες. Το ΧΑ προφανώς περίμενε έως πρότινος ένα στιβαρό αποτέλεσμα (σημ.: η χρηματαγορά θέλει πολιτική σταθερότητα, ασχέτου ιδεολογικής κατεύθυνσης), ώστε οποιοδήποτε πολιτικό κόστος θα επιβαρύνει την κυβέρνηση να λειτουργήσει επιβαρυντικά και στο ταμπλό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Πειραιώς, Τιτάν, ΔΕΗ, Eurobank, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ, με τις Aegean, Autohellas, Quest, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες επίσης. Η Coca Cola κερδίζει μόλις 0,21%

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου