Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Πρέπει να έχεις δύναμη να ζητήσεις συγνώμη - Όλοι, γιά μία καλύτερη Ελλάδα

 Κυριακή, 5 Μαρτίου, 2023

Αν και δεν βγάζει τον ίδιο από τις ευθύνες της μεγάλης τραγωδίας το να αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάνει λάθη είναι υπέρ του.  Μπράβο του.  

Από εδώ και στο εξής ας κοιτάξουμε καλύτερα και να κάνουμε την δική μας εκτίμηση για το πόσο καλός είναι ο πολιτικός που θα ψηφίσουμε.  Ας αφήσουμε τα χρώματα, τις κουμπαριές, το προσωπικό μικροσυμφέρον και να επιλέξουμε αυτόν ή αυτή που θα κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα.  Την Ελλάδα που αγαπούμε και εμείς στη ξενιτειά ζούμε και εργαζόμαστε κάθε ημέρα χωρίς κάποιο προσωπικό συμφέρον.  

Είναι καιρός οι πορωμένοι πολιτικοί να μείνουν στην άκρη και να μην τους ψηφίσει ο Ελληνικός λαός.  Να επιλέξουμε αυτούς που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά, αυτούς που είναι σοβαροί και μπορούμε να τους εμπιστευτούμε για πολλά πράγματα ιδιαίτερα για τις τύχες των παιδιών μας σε ένα τρένο, σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα καράβι, σε ένα γήπεδο.

Οι ιδεολογίες, η δημαγωγία, ο μηδενισμός.  Πολλές από τις θεωρίες εκατοντάδων και χιλιάδων ετών δεν μπορούν να είναι το Α κα το Ω της σημερινής ζωής.  Άλλος ο τότε κόσμος, άλλο ο σημερινός κόσμος. 

Οι άνθρωποι στα Τέμπη δεν θα γυρίσουν πίσω, όπως δεν θα γυρίσουν πίσω και οι άνθρωποι στο Μάτι, στην Αρτέμιδα Ηλείας και σε τόσα άλλα μέρη που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές “χωρίς” λόγο.   Δεν πρέπει να χάνετε ούτε μία ανθρώπινη ζωή χωρίς λόγο και το κράτος και οι αρμόδιοι είναι υπεύθυνοι για τον κάθε πολίτη, τον κάθε άνθρωπο.

Δεν δίνω «άφεση αμαρτιών στον Κυριάκο, εξ άλλου δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί δεν έχω τη δύναμη.  Μπορώ όμως να κοιτάξω το resume όλων των αρχηγών των κομμάτων και όλων των πολιτικών.  Πρέπει να δούμε ποιος μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά για καλύτερες ημέρες. Διαφωνώ σε άλλα θέματα με τον Κυριάκο, ιδιαίτερα για θέματα της Ελληνικής Ομογένειας, αλλά, και πάλι μπράβο που μίλησε και ανέλαβε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.  

Δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί.  Χρειάζεται ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την Ελλάδα.  Να αγαπάει ο Έλληνας την Ελλάδα κάθε ημέρα όχι μόνο όταν υπάρχουν εξωτερικοί εχθροί.  Από τα σκουπίδια στους δρόμους, στη στάθμευση, στην οδήγηση, στην εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες…  Όλοι μας έχουμε τις δικές μας εμπειρίες και πρέπει να συμβάλουμε ΟΛΟΙ για να διορθώσουμε όσα και όσο μπορούμε.  Για την Ελλάδα.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου