Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Συνελήφθη ομογενής στη Βοστώνη για κακομεταχείριση υπαλλήλων

  Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην πόλη Westwood της Μασαχουσέτης, τον ομογενή Σταύρο Παπαντωνιάδη 47 χρονών ιδιοκτήτη εστιατορίων τύπου Πιτσαρίας με την ονομασία Stash Pizza με την κατηγορία κακομεταχείρισης του υπαλληλικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της γενικής εισαγγελίας Ηνωμένων Πολιτειών Περιφέρειας Μασαχουσέτης. Διατάχθηκε η κράτηση του, ενώ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Ο κ. Παπαντωνιάδης ο οποίος δια μέσου των ετών είχε στην ιδιοκτησία του Πιτσαρίες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Μασαχουσέτης όπως Ρόσλινταϊλ, Ντόρτσεστερ, Νόργουντ, Νόγουελ, Ράντολφ, Γουέμουμ, εάν καταδικασθεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και είκοσι χρόνια, πέντε χρόνια επιτήρησης και πρόστιμο 250 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία ο Παπαντωνιάδης προσλάμβανε υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους εξανάγκαζε να εργάζονται επί χρόνια ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσε ότι θα τους καταγγείλει για να απελαθούν και συνάμα τους κακομεταχειριζόταν λεκτικά και φυσικά.

Η Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Μασαχουσέτη, Rachael Rollins, δήλωσε πως «η καταναγκαστική εργασία είναι μία μορφή παράνομης διακίνησης ανθρώπων, δεν είναι διαφωνία αμοιβής. Εάν κάποιος αναγκάζεται να δουλέψει με τη βία, απειλές η πίεση, αυτό συνιστά ομοσπονδιακό κακούργημα. Ισχυριζόμαστε ότι ο κ. Παπαντωνιάδης εξανάγκαζε και απειλούσε τα θύματα να εργάζονται χωρίς τη θέληση τους χρησιμοποιώντας το φόβο, τη βία και την απειλή της απέλασης».

Είπε ακόμα πως «οι κατηγορίες σ’ αυτή την υπόθεση είναι φρικιαστικές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χτυπήσει βιαίως, να κλωτσήσει, να γρονθοκοπήσει κανέναν και σίγουρα όχι ένας εργοδότης έναν υπάλληλο. Ζητούμε από όλους που έχουν πληροφορίες για τούτη την περίπτωση ή άλλες παρόμοιες που εμπίπτουν στην διακίνηση ανθρώπων να επικοινωνήσει με το Γραφείο μας».

Ο Ειδικός Πράκτορας της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας Μάθιου Μιλχολίν  είπε πως «ο Σταύρος Παπαντωνιάδης κατηγορείται πως δεν πλήρωνε όσο έπρεπε τους υπαλλήλους του, τους απειλούσε και κακοποιούσε κατά φυσικό τρόπο δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου».

Σύμφωνα με Δικαστικά έγγραφα ο Παπαντωνιάδης κατά τη διάρκεια αρκετών ετών στόχευε θύματα τα οποία που δεν είχαν έγγραφα παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα προσλάμβανε με χαμηλές αμοιβές και απαιτούσε να εργάζονται, σε πλείστες περιπτώσεις, έξι και εφτά ημέρες την εβδομάδα, πολλές φορές περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και συχνά χωρίς διαλείμματα και καταβολή υπεροριών. Επίσης κατηγορείται ότι κατακρατούσε μισθούς.

Σύμφωνα πάντοτε με το ανακοινωθέν της Εισαγγελίας, θύμα Αριθμός 1 εργάσθηκε στην Πιτσαρία του Παπαντωνιάδη από το 2001 έως το 2015. Σ’ αυτό το διάστημα ο Παπαντωνιάδης έκανε προσβλητικά σχόλια για τη θρησκεία και επιτέθηκε στο θύμα με βία. Όταν μία ημέρα το θύμα απουσίασε από την εργασία ο Παπαντωνιάδης έβρισε χυδαία την θρησκεία του (Μουσουλμανική) τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω στο πάτωμα. Άλλη φορά ο Παπαντωνιάδης κλώτσησε το θύμα στα γεννητικά του όργανα και του προκάλεσε αφόρητους πόνους. Όταν το θύμα πήγε για ιατρική περίθαλψη ο Παπαντωνιάδης τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει ή θα τον καταγγείλει στις Μεταναστευτικές Αρχές για απέλαση. Μία άλλη φορά τον χτύπησε και του έσπασε τα δόντια. Άλλοι υπάλληλοι προέβησαν σε παρόμοιες καταγγελίες. Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης της Βοστώνης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου