Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

  Τετάρτη, 1η Μαρτίου, 2023

 Λίγο νωρίτερα σήμερα γράψαμε για κροκοδείλια δάκρυα. 

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

«Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η δήλωσή του: 

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν έ  να τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας και έκανε δηλώσεις συγκινημένος.

«Σήμερα είναι πραγματικά μία θλιβερή μέρα, και όλοι όσοι έχουμε βρεθεί εδώ και εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας, διότι οι σκηνές που βλέπουμε είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», είπε αρχικά.

«Θέλω και είμαι υποχρεωμένος, να πω ένα πράγμα: θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα με απόλυτη διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος. Ό,τι πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία με αυτόν τον τρόπο βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν. Ψυχραιμία και θα κάνουμε τα πάντα για να διερευνήσουμε τα αίτια, και να μην μείνει κάτι κάτω από το χαλί», κατέληξε όντας βουρκωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου