Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της Ιεράς Μονής Σεπετού

  Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2023

Εκ μέρους της Π.Ε. Ηλείας υπάρχει η βούληση για τη χρηματοδότηση του έργου, είτε από υπάρχουσα εργολαβία είτε ως αυτοτελές έργο.

Ακούστε το άρθρο

Την προένταξη μίας μελέτης με τίτλο «Τεχνικές Μελέτες για έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Δημοτικής Οδού Κάτω Αμυγδαλιές- Σεπετό- Αλιφείρα, Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων», με προεκτιμώμενη αμοιβή: 33.977,95 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2023 χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) / Σκέλος Π.Ε. Ηλείας, με ισόποση ανάλωση του ταμειακού αποθεματικού του Τεχνικού Προγράμματος αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Ταμειακό υπόλοιπο του Ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023, της Π.Ε. Ηλείας/ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την προένταξη του παραπάνω έργου διαμορφώνεται, τελικώς, στο ποσό των 610.024,20 ευρώ.

Η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης μελέτης έγκειται στο γεγονός ότι επί της δημοτικής οδού «Κάτω Αμυγδαλιές- Σεπετό- Αλιφείρα» του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, έχουν εκδηλωθεί έντονα φαινόμενα αποσάθρωσης των πρανών -στα κατάντη της οδού- με αποτέλεσμα να αποκολλιούνται τμήματα βράχων.

Στην εν λόγω επίμαχη θέση, και στα κατάντη αυτής, ευρίσκεται η Ιερά Μονή Σεπετού, η οποία αποτελεί ένα ιστορικό μοναστήρι, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο, η οποία δέχεται αξιόλογο αριθμό προσκυνητών από όλο τον ελλαδικό χώρο.

Λόγω της πτώσης των βράχων, η εν λόγω Μονή έχει υποστεί κατά το παρελθόν βλάβες, ενώ συγχρόνως εγκυμονεί και κίνδυνος για την ασφάλεια των προσκυνητών. Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων δεν διαθέτει επαρκές τεχνικό προσωπικό για την δημοπράτηση και ακολούθως παρακολούθηση της εκπόνησης των απαιτητών τεχνικών μελετών προς άρση του προβλήματος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμβάλει, επί του προβλήματος, με σύνταξη και εκπόνηση μελέτης ενίσχυσης των πρανών, με απώτερο στόχο την ασφάλεια διερχομένων επί της οδού, της ιδίας της Ιεράς Μονής Σεπετού, καθώς και των χιλιάδων προσκυνητών.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου