Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Μακελειό στο Αμβούργο: Πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

  Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

Ο δράστης θεωρείται πως είναι μεταξύ των νεκρών.
FABRIZIO BENSCH VIA REUTERS

Ένας ένοπλος που θεωρείται ότι έδρασε μόνος του σκότωσε πολλά άτομα την Πέμπτη σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά την Πέμπτη στο Αμβούργο της Γερμανίας, είπε η αστυνομία, που εστιάζει τις έρευνές της στο κίνητρο της επίθεσης.

Η αστυνομία αρνήθηκε να πει πόσοι ακριβώς ήταν οι νεκροί, μα είπε ότι ο ένοπλος θεωρείται πως ήταν ανάμεσά τους. «Ξέρουμε μόνο ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν εδώ, αρκετοί είναι τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας σχετικά με την επίθεση, που έλαβε χώρα στη συνοικία Γκρος Μπόρτσελ της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας.

Remaining Time 0:00
 

Η Bild μετέδωσε πως επτά ήταν οι νεκροί και οκτώ οι τραυματίες. «Σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση, θεωρούμε ότι υπάρχει ένας δράστης» ανέφερε η αστυνομία μέσω Twitter. «Οι δραστηριότητες της αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο σταματούν, οι έρευνες για τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα συνεχίζονται». Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές ΜΜΕ για έξι ή επτά νεκρούς.

Νωρίτερα το γερμανικό πρακτορείο DPA, επικαλούμενο δημοσιογράφο επί σκηνής, είπε ότι οι κάτοικοί της συνοικίας Άλστερντορφ είχαν λάβει προειδοποιήσεις στα κινητά τους για μια κατάσταση «απειλής κατά ζωής» και ότι είχαν κλείσει δρόμοι.

Εικόνες που προβλήθηκαν στην τηλεόραση έδειχναν δεκάδες οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να κλείνουν δρόμους και μερικούς ανθρώπους τυλιγμένους με κουβέρτες να μεταφέρονται σε λεωφορείο.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς» είπε σε δημοσιογράφους ένας μάρτυρας. «Υπήρξαν 12 συνεχόμενοι πυροβολισμοί...μετά είδαμε να απομακρύνονται άτομα σε μαύρες σακούλες».

Η αστυνομία είπε ότι είχε λάβει κλήση λίγο μετά τις 9 μμ (τοπική ώρα) και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρίσκοντας σοβαρά τραυματίες και κάποιους νεκρούς. «Μετά άκουσαν πυροβολισμό από ψηλά, πήγαν πάνω και βρήκαν άλλο ένα άτομο» είπε εκπρόσωπος. Μάρτυρας έκανε λόγο στο NonstopNews πως άκουσε τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου