Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ο προϋπολογισμός $6,8 τρισ. του Μπάιντεν διπλασιάζει τη δύναμη της κυβέρνησης

 Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

OYAΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρότεινε $6,8 τρισ. σε νέες δαπάνες που δεν έχουν καμία πιθανότητα να περάσουν από τη Βουλή των Ρεπουμπλικανών, παρόλο που προσπαθεί να μειώσει τα ελλείμματα αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις και τους πολύ πλούσιους.

Ο Πρόεδρος πρότεινε τον τρίτο προϋπολογισμό της προεδρίας του και τον πρώτο του σε ένα διχασμένο Κογκρέσο την Πέμπτη. Το σχέδιο προϋπολογισμού των $6,8 τρισ. επιδιώκει να αυξήσει τις δαπάνες για τον στρατό και ένα ευρύ φάσμα νέων κοινωνικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα μειώνει τα μελλοντικά δημοσιονομικά ελλείμματα.
Ωστόσο, ο ρεπουμπλικανικός έλεγχος της Βουλής διασφαλίζει ότι το πλήρες σχέδιο δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει νόμος, ενώ και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, προέβλεψε εκ των προτέρων ότι το σχέδιο «δεν θα δει το φως της ημέρας».

Να τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ο προϋπολογισμός περιέχει περίπου $5 τρισ. σε προτεινόμενες αυξήσεις φόρων σε άτομα με υψηλό εισόδημα και εταιρείες κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, κυρίως για να αντισταθμιστούν νέα προγράμματα δαπανών που προορίζονται να βοηθήσουν τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς.

Η αύξηση των φόρων συμπεριλαμβάνει την αντιστροφή των φορολογικών περικοπών του 2017 που έκανε ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε άτομα που κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια. Τα πρόσθετα έσοδα θα βοηθήσουν στη βελτίωση του Medicare, του κυβερνητικού προγράμματος ασφάλισης υγείας για ενήλικες άνω των 65 ετών. Επίσης, αιωρείται νέος φόρος σε εισοδήματα άνω των $100 εκατ. που θα στοχεύει τους δισεκατομμυριούχους.

* Το σχέδιο του κ. Μπάιντεν στοχεύει επίσης στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κατά σχεδόν $3 τρισ. σε αυτό το διάστημα.

* Το σχέδιο προϋπολογισμού του Μπάιντεν περιλαμβάνει επίσης:

Επέκταση της ικανότητας της Medicare να διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμακευτικών φαρμάκων, εξοικονομώντας κατ’ εκτίμηση $160 δισ. σε μια δεκαετία. – Δημοπρασία δικαιωμάτων για το ραδιοφάσμα, με παραγωγή $50 δισ. – Λήψη νέων μέτρων για τη μείωση της κλοπής ταυτότητας και της απάτης στην ασφάλιση ανεργίας – Στόχευση στις ασφαλιστικές εταιρείες που υπερχρεώνουν το Medicaid, με αναμενόμενη εξοικονόμηση $20 δισ. μέσω αποπληρωμών στην κυβέρνηση. – Τέλος επιδοτήσεων αξίας $31 δισ. σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου. – Κατάργηση φορολογικής ελάφρυνσης $19 δισ. για επενδυτές σε ακίνητα.

* Η πρόταση του κ. Μπάιντεν είναι η εναρκτήρια μάχη για το ανώτατο όριο του χρέους ή το ποσό που επιτρέπεται να δανειστεί το υπουργείο Οικονομικών για να πληρώσει τους λογαριασμούς που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει ξεμείνει τεχνικά από χρήματα – το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί μια αθέτηση υποχρεώσεων με λογιστικούς ελιγμούς, αλλά αυτές οι επιλογές θα εξαντληθούν εντός μηνών.

* Η πλήρης πρόταση του Προέδρου δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα, αλλά η παρουσίασή της είναι η αρχή μιας μακράς και περίπλοκης διαδικασίας στο Κογκρέσο για τον καθορισμό προϋπολογισμού για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στη συνέχεια τη χρηματοδότησή της. Και ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναφερόταν αργά το μεσημέρι από τη Φιλαδέλφεια σε αυτό τον προϋπολογισμό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου