Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση: Κάτω του 4% η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έπεισε η συγγνώμη Μητσοτάκη για τα Τέμπη

 Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023 


Οργή και απογοήτευση είναι τα δύο συναισθήματα που επικρατούν στην κοινή γνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Μικραίνει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους καταλογίζει η πλειοψηφία των πολιτών για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι οργή και απογοήτευση.

Η συνολική εικόνα της κυβέρνησης επλήγη πολύ αρνητικά από την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με το 44% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και τέλος, πάνω από το 50% δεν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δυστύχημα.

Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 3,6 μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, κάτω δηλαδή από τις 4 μονάδες της προηγούμενης δημοσκόπησης της Pulse.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 9,3%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική λύση 3,8, το ΜεΡΑ 25 3,4%, Έλληνες 3,4%, Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 6%, 13,8% αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης, πρώτη αναδεικνύεται η ΝΔ με 44%, ακολουθεί η επιλογή «δεν ξέρω» με 38%, ο με ΣΥΡΙΖΑ 12% και το «άλλο» με 6%.

Μητσοτάκης VS Τσίπρας

Όσον αφορά στη σύγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποιον πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, νικητής είναι ο «κανένας» με 36%.

Αναλυτικά:

  • Κανένας 36%
  • Κυριάκος Μητσοτάκης 33%
  • Αλέξης Τσίπρας 26%
  • ΔΞ/ΔΑ 5%

Στο ερώτημα ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις ήταν καλύτερες, το 34% απάντησε πως ήταν κακές και οι δυο, το 35% θεωρεί καλύτερη εκείνη της ΝΔ, το 27% εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και το 4% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Η τραγωδία στα Τέμπη, οι ευθύνες και η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η τραγωδία των Τεμπών προκαλεί οργή στους Έλληνες που θεωρούν υπεύθυνους όλους τους φορείς για τον θάνατο των 57 ανθρώπων.

Στην ερώτηση αν για το δυστύχημα των Τεμπών έχει ή όχι ευθύνη κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα ή φορείς, οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές:

  • ΟΣΕ: Ναι 95%, όχι 5%, 2% ΔΞ/ΔΑ
  • Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι 91%, όχι 7%, 2% ΔΞ/ΔΑ
  • Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ναι 90%, όχι 6%, 4% ΔΞ/ΔΑ
  • Όλες οι κυβερνήσεις: Ναι 87%, όχι 9%, 4% ΔΞ/ΔΑ
  • Η σημερινή κυβέρνηση: Ναι 86%, όχι 9%, 5% ΔΞ/ΔΑ
  • Hellenic Train: Ναι 77%, όχι 5%, 18% ΔΞ/ΔΑ

Πόσο έχει επηρεάσει τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης η τραγωδία των Τεμπών: Πολύ αρνητικά 44%, αρκετά 27%, λίγο 12%, καθόλου 13%, ΔΞ/ΔΑ 4%

Για τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, το 52% απάντησε πως δεν τη θεωρεί ειλικρινή, έναντι του 36%. Το 12% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Όσο για το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είναι η οργή και η απογοήτευση με 33% και 32% αντίστοιχα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου