Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Βρέθηκαν νεκροί στο Μεξικό δύο από τους 4 Αμερικανούς που είχαν απαχθεί

 Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

ΣΙΟΥΔΑΝΤ ΒΙΚΤΟΡΙΑ. ΜΕΞΙΚΟ. Δύο Αμερικανοί πολίτες που αγνοούνταν από τη βίαιη απαγωγή τους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Ματαμόρος, στα σύνορα με το βόρειο Μεξικό, βρέθηκαν νεκροί και άλλοι δύο είναι ζωντανοί, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο κυβερνήτης της Ταμαουλίπας Αμέρικο Βιγιαρεάλ δήλωσε ότι ο ένας από τους επιζώντες Αμερικανούς πολίτες ήταν τραυματισμένος και ο άλλος όχι.

Οι τέσσερις Αμερικανοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών ώστε να ταυτοποιηθούν οι απαγωγείς.

Οι ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή.

Ενας Μεξικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο «Reuters» ότι τα θύματα της απαγωγής είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό, Κεν Σαλαζάρ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος σκοτώθηκε ένας «αθώος Μεξικανός».

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε χθες ότι οι Αμερικανοί πέρασαν τα σύνορα για να αγοράσουν φάρμακα και ότι το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας συνεργάζεται με το FBI για να εντοπισθούν οι όμηροι.

Το FBI προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων για την επιστροφή των τεσσάρων και τη σύλληψη όσων ενέχονται στην υπόθεση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την «απαράδεκτη» απαγωγή των τεσσάρων Αμερικανών. Η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να παράσχει την κατάλληλη προξενική βοήθεια και επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες μεξικανικές.

Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», “Associated Press”, Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου