Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου, 1821 στο Somerville, Massachusetts

 Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023 

Ζήτω η Ελλάς είπε η Δήμαρχος της πόλης Κατιάνα Μπάλαναϊν στη γιορτή που έγινε το περασμένο Σάββατο (18 Μαρτίου) για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η γιορτή άρχισε με την έπαρση της Αμερικάνικής Σημαίας από τη Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο (γεννήθηκε στη Λάρισα) στον ιστό έξω από το Δημαρχείο.

Ακολούθησε η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Συμεών Τέγο.

Ο Γενικός Πρόξενος Βοστώνης υψώνει την Ελληνική σημαία
Δίπλα του κατά σειρά: Η κ. Τέγου, η κόρη τους Εριέτα, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, η Δήμαρχος του Somerville Katjana Ballantyne, ο π. Anthony Tandilyan, ιερατικός προϊστάμενος της Ελληνικής ενορίας της πόλης.

Στη συνέχεια έγινε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο στην προτομή του Ελληνο-Αμερικάνου ήρωα Γεώργιου Δηλμπόη (George Dilboy) που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο.  Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Κύριοι: Δημήτριος Ματθαίος και Βασίλειος Καυκάς, στην προτομή του Ήρωα Γεώργιου Δηλμπόη

Έξω από το Δημαρχείο μεταξύ των άλλων ο κ. Nίκος Κρητικός, ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης και η Σοφία Ballantyne, κόρη της Δημάρχου 

Στη συνέχεια η γιορτή συνεχίστηκε εντός του Δημαρχείου όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης έκανε προσευχή και μίλησε για τη γιορτή.  Ακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Τέγος και η Δήμαρχος κ. Katjana Ballantyne.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην δική της ιστορία.  "...Γεννήθηκα στη Λάρισα και σε ηλικία 4 ετών εγώ και ο αδελφός μου υιοθετηθήκαμε από ένα ζευγάρι με καταγωγή από την Σκωτία και την Τσεχία.  Σε ηλικία 27 ετών επικοινώνησε μαζί μου και στη συνέχεια συνάντησα την φυσική μου μητέρα στην Ελλάδα…  Είμαι υπερήφανη πο υ είμαι Ελληνίδα.  Αναφέρθηκε στην οικογένειά της και ότι είναι κατενθουσιασμένηπου γίνεται η γιορτή να τιμήσουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας..."

Ακολούθησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Somerville Diana Karavitis ακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες με δύο τραγούδια του 1821.


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από αριστερά: ο Γενικός Πρόξενος κ. Συμεών Τέγος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, η Δήμαρχος κ. Katjana Ballantyne και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Diana Karavitis

Τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος αναφέρθηκε στον Ελληνισμό και στις εκδηλώσεις και την παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης.  Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή, 30 Απριλίου. 

Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν ελληνικά.

Ακολούθησε δεξίωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων και οι:  Κώστας Τραβαγιάκης Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτριος Παπασλής Πρώην Πρόεδρος, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τα μέλη του Δ.Σ. της ίδιας οργάνωσης κ.κ. Δημήτριος Ματθαίος, Ελευθερία Παπασλή, Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος, Ελευθερία Παπασλή.  Ο πρώην Πρόεδρος της κοινότητας κ. Ευάγγελος Κεχρής και πολλοί άλλοι.

Να σημειώσουμε ο Γενικός Πρόξενος κ. Τέγος επέστρεψε από την Ελλάδα την Παρασκευή όπου είχε μεταβεί για την κηδεία του πατέρα του.  

 Θερμά Συλλυπητήρια.

                                                                                     Φώτος: Yianni Pol

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου