Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Σούπερ Λιγκ 1: Το φινάλε ήταν «πράσινο»

 Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2023

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου εκμεταλλευόμενος τη νίκη του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena» που έβαλε «φωτιά» στην κορυφή ενόψει πλέι οφ.

Σούπερ Λιγκ 1: Το φινάλε ήταν «πράσινο»

Η κανονική διάρκεια του πιο συγκλονιστικού πρωταθλήματος της τελευταίας δεκαετίας, ολοκληρώθηκε, με την κορυφή να είναι βαμμένη «πράσινη». Η τελευταία αγωνιστική, είχε τα πάντα: Γκόλ, σασπένς, ανατροπές και το μόνο βέβαιο είναι, πως όλα, σε ότι αφορά την κατάκτηση του τίτλου, θα κριθούν στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το εντυπωσιακό 1-3 από την «OPAP Arena» και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, έδωσε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του την ευκαιρία να μπουν με πλεονέκτημα +2 βαθμών από την ΑΕΚ που υποχώρησε στην δεύτερη θέση, στους αγώνες κατάταξης. Παράλληλα έβαλε «φωτιά» σε όλο το σκηνικό αφού γερά στο «κόλπο» βρίσκονται τόσο οι Πειραιώτες που μείωσαν στους τρεις πόντους την διαφορά από την ΑΕΚ, και στους πέντε από το «τριφύλλι», όσο και ο ΠΑΟΚ που ακολουθεί, έχοντας επτά πόντους διαφορά από τον Παναθηναϊκό και πέντε από την ΑΕΚ.

Στην κορυφή με Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κόντρα στον Ατρόμητο, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη που πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη με 2-0. Ο επιθετικός των «πράσινων», άνοιξε το σκορ στο 49, ενώ κέρδισε το πέναλτι από τον Μαυρομμάτη, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, στο 63’.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι, το δικαιούμαστε με βάση την πορεία μας σε όλη τη σεζόν. Δεν σημαίνει βέβαια τίποτα για την εξέλιξη, καθώς είναι πολύ μικρές οι διαφορές. Σίγουρα το πρωτάθλημα θα έχει τρομερό ενδιαφέρον» ανέφερε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου μισή ώρα. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, οπαδοί των γηπεδούχων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, κινούμενοι με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος της εξέδρας όπου βρίσκονταν κάποιοι μεμωνομένοι φίλοι του Παναθηναϊκού. Μάλιστα εκτόξευσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων για να αποκατασταθεί η τάξη. Ο διαιτητής Ευαγγέλου απέσυρε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και να μπορέσει να συνεχιστεί το ματς.

Τη χτύπησε στην «κόντρα»

Ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτικά από τη Νέα Φιλαδέλφεια επικρατώντας με 3-1 της ΑΕΚ σπαζοντας της παράλληλα το αήττητο της «OPAP Arena» και καθαιρώντας την από την κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» που πήραν ρεβάνς και για την βαριά ήττα (3-0) στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, αφού άντεξαν την πίεση που τους άσκησαν οι «κιτρινόμαυροι»,  με την έναρξη του β΄ημιχρόνου, σε δύο φάσεις (50΄, 53΄) εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και στην αντεπίθεση με αυτογκόλ του Μουκουντί και του Μακαμπού προηγήθηκαν με 2-0.

Τη νίκη «κλείδωσε» στο 67′, ο Σέρτζι Κανός ο οποίος πλάσαρε εύστοχα μετά την υποδειγματική κόντρα στην οποία βγήκαν οι παίκτες του Μίτσελ. Η Ενωση μείωσε με τον Τσούμπερ στο 81΄.

«Ο Ολυμπιακός έδωσε μια απάντηση» τόνισε ο Μίτσελ ενώ από την πλευρά του ο Ματίας Αλμέιδα έκανε λόγο για θετικά πράγματα που μπορούν να βγουν για την ομάδα του από αυτή την ήττα ενόψει των πλέι οφ.

Πλησίασε ο ΠΑΟΚ, 5ος ο Αρης

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο και μείωσε και αυτός την απόσταση από την κορυφή. Ο Μπράντον Τομας στο 30΄ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Λουτσέσκου που τερμάτισε στην 4η θέση με 54 βαθμούς ενώ οι Θεσσαλοί με 39 βαθμούς, μπαίνουν στην μάχη των πλέι οφ απο την 6η θέση.

Ο Αρης αν και είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγείται στο σκορ (8΄Λιάσος) έκανε την ανατροπή, νίκησε με 3-1 και κατέλαβε την 5η θέση στη βαθμολογία. Τα γκολ για τους «κίτρινους» σημείωσαν οι Νταρίντα (26΄), Πάλμα (44΄), και Αμπού Καμαρά (58΄).

Στη μάχη που δίνουν οι ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού και ενόψει των πλέι άουτ, την πιο σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιωνικός που κατέβαλε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 (7΄Μάντζης).

Σημαντική ήταν και η επικράτηση του Λεβαδειακού κόντρα στον ΟΦΗ με 2-0 (21΄αυτ. Διαμαντής, 27΄Νίκας) αλλά και η ισοπαλία (1-1) που απέσπασε η Λαμία στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Καρέλη στο 51΄για να ισοφαρίσει ο Ντε Βινσέντι στο 71΄.

*Η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ 1 θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα (13/3) και η έναρξη των αγώνων αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου