Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Μολδαβία: Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις λόγω ανησυχιών ασφάλειας

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2023



Η μολδαβική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας χαρακτήρισε την απόφαση της Wizz Air ξαφνική και λυπηρή

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει από τις 14 Μαρτίου τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Μολδαβίας Κισινάου, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της, μια απόφαση που η μολδαβική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας χαρακτήρισε ξαφνική και λυπηρή.

Η Wizz Air ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις από τη ρουμανική πόλη Ιάσιο ως αντικατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας πτήσης προς το Βερολίνο, και περισσότερες πτήσεις προς Βαρκελώνη, Μιλάνο (Μπέργκαμο), Μπολόνια, Ρώμη (Τσιαμπίνο, Φιουμιτσίνο), Ντόρτμουντ, Λάρνακα, Λονδίνο (Λούτον) και Τρεβίζο.

Οι πτήσεις προς τη Βουδαπέστη και την Πράγα δεν θα αντικατασταθούν και οι πτήσεις προς το Κισινάου θα ανακατανεμηθούν σε άλλους προορισμούς στο δίκτυο της Wizz Air, ανέφερε.

«Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα της Wizz Air και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μολδαβία και τον αυξημένο, αλλά όχι επικείμενο, κίνδυνο στον εναέριο χώρο της χώρας, η Wizz Air έλαβε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς το Κισινάου από 14 τις Μαρτίου», ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για ένα «πλήρες φάσμα απειλών», δεδομένου των φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να εντείνει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας που αναστατώνεται από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία.

Αύξηση εντάσεων με Ρωσία

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Μολδαβίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς ρωσικοί πύραυλοι με στόχο ουκρανικά εδάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και οι αρχές κατηγόρησαν το Κρεμλίνο για την πυροδότηση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατηγορία που η Μόσχα αρνείται.

Η αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Μολδαβίας δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας ενημερώθηκαν μέσω email για την απόφαση της Wizz Air, προσθέτοντας ότι η αεροπορική εταιρεία είχε ζητήσει έγκριση για το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της στις 14 Φεβρουαρίου και την έλαβε σήμερα.

«Μετά την ανάλυση των κινδύνων, οι κυβερνητικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι οι πτήσεις στον εθνικό εναέριο χώρο μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια μετά από μια σειρά διαδικασιών και εκφράζουν τη λύπη τους για την ξαφνική απόφαση της Wizz Air», ανέφερε μια ανάρτηση στο επίσημο κανάλι στο Telegram της κυβέρνησης της Μολδαβίας.

Ανέφερε ότι η αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν σε «συνεχή συνεργασία» με εκπροσώπους της Wizz Air και τους ενημέρωσαν για τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας.

Η αεροπορική αρχή θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να επιστρέψει η Wizz Air στο αεροδρόμιο του Κισινάου το συντομότερο δυνατό και να προσελκύσει άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου