Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Μήνυση από τους New York Times για τα SMS της Φον Ντερ Λάιεν με τον Μπουρλά

 Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2023

Μήνυση από τους New York Times για τα SMS της Φον Ντερ Λάιεν με τον Μπουρλά | tovima.gr

Στα δικαστήρια η ΕΕ για την μη δημοσιοποίηση των SMS μεταξύ της Φον ντερ Λάιεν και του CEO της Pfizer.

Οι New York Times οδηγούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα δικαστήρια μετά την αποτυχία του εκτελεστικού οργάνου να δημοσιοποιήσει SMS μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά.

Η εφημερίδα θα αντιμετωπίσει τους δικηγόρους της ΕΕ στο ανώτατο δικαστήριο του μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για τις συμφωνίες του μπλοκ για την αγορά δόσεων COVID-19 αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες στο POLITICO. Ωστόσο, δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες στο POLITICO.

Οι New York Times αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, όπως και η ΕΕ.

Η μήνυση έρχεται μετά την έρευνα τον Ιανουαρίου του 2022 από την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Έμιλι Ο’ Ράιλι, η οποία εντόπισε κακοδιαχείριση στις προσπάθειες της Επιτροπής να ανακτήσει αρχικά τα γραπτά μηνύματα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν ζήτησε ποτέ ρητά από το προσωπικό γραφείο του Προέδρου να αναζητήσει μηνύματα κειμένου.

Σε απάντηση, η Επίτροπος Διαφάνειας της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα, ισχυρίστηκε ότι τα SMS μπορεί να έχουν διαγραφεί, λόγω της «μικρής διάρκειας, εφήμερης φύσης τους».

Η γερμανική εφημερίδα Bild κατέθεσε επίσης μια σειρά αγωγών κατά της Επιτροπής ζητώντας την αποκάλυψη εγγράφων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για την αγορά των εμβολίων για τον COVID-19 που κατασκευάστηκαν τόσο από την Pfizer/BioNTech όσο και από την AstraZeneca.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου