Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση Milliyet σε Μπλίνκεν – Μητσοτάκη – Τόσο κράτησε η «ανακωχή»;

 Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2023Ελληνοτουρκικά: Επίθεση Milliyet σε Μπλίνκεν – Μητσοτάκη – Τόσο κράτησε η «ανακωχή»;

Αρθρογράφος της Millyet, εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της Ελλάδας

Μετά τα ευχαριστήρια πρωτοσέλιδα σχετικά με την βοήθεια της Ελλάδας στους καταστροφικούς σεισμούς, ο τουρκικός τύπος επανέρχεται δριμύτερος μιλώντας για «ανταλλάγματα» αλλά και για «εχθρότητα Μητσοτάκη η οποία γίνεται τώρα αντιληπτή».

Η επίθεση της Milliyet σε Μπλίνκεν – Μητσοτάκη

Ειδικότερα επίθεση στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει αρθρογράφος της Millyet, κατηγορώντας τον μεν Μπλίνκεν ότι οι ΗΠΑ δεν επιστρέφουν στην Τουρκία τα χρήματα από τα F-35, τον δε Μητσοτάκη ότι «τώρα γίνεται αντιληπτή η εχθρότητά του.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, λέει για τον πρωθυπουργό ότι «στρατιωτικοποίησε τα νησιά και τώρα μας θυμίζει το ‘ξαφνικά μια νύχτα’».

Ο αρθρογράφος Χακί Οτζάλ έγραψε στην εφημερίδα Milliyet: «Στους πρόσφατους σεισμούς και τα επακόλουθά τους, γινόμαστε μάρτυρες ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και, παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα αυτής της βοήθειας, έχουν αποκτήσει την άδεια να λένε ό,τι θέλουν. Έρχεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και λέει ωραία πράγματα, αλλά κάνει πως ξεχνάει ότι αγνοούν από το 2007 τις πληρωμές του «εταιρικού μεριδίου» της Τουρκίας για το πρόγραμμα F-35.

«Οι Έλληνες σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά η Milliyet πριν μερικές ημέρες. Σήμερα η ίδια εφημερίδα μιλά για «ανταλλάγματα»

Η ελληνική ομάδα διάσωσης έφτασε την πρώτη μέρα. Δεν σκέφτονται, όμως, ότι τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου, έχει δώσει βάσεις εκεί στις ΗΠΑ και έχει κάνει κοινές, αλλά μη ΝΑΤΟϊκές, ασκήσεις με τη Γαλλία, που ούτε φιλικές ούτε καλής γειτονίας μπορούν να χαρακτηριστούν, δε σκέφτονται ότι η εχθρότητα του γίνεται. αντιληπτή όταν μεταφράζει την προειδοποίηση «ξαφνικά μια νύχτα…» σε αναφορά για σεισμό που χτυπάει μέσα στη νύχτα;».

Αναφορές και στα F35

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στο θέμα των F-35 λέγοντας πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για την παραλαβή τους, ενώ γίνονται αναφορές και στις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είπε ότι μέσα στο 2028 η Ελλάδα θα παραλάβει τα πρώτα F35.

Οι Τούρκοι αρθρογράφοι ζητούν να επιστραφούν στην Τουρκία τα χρήματα της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα F-35, όπως είχε ζητήσει και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου