Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPΤ θα αλλάξει τον κόσμο όπως η εφεύρεση του Διαδικτύου

  Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2023

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;  Εδώ είναι το ερώτημα.  Σίγουρα η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει και τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και μάλλον… αποτελεσματικά.  Αλλά… εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους.  Άραγε είμαστε έτοιμοι γι αυτό;  Με άλλα λόγια έρχεται μία νέα “επανάσταση” στην τεχνολογία που θα είναι πολύ μεγαλύτερη και από την βιομηχανική επανάσταση.  Ίδωμεν!!!   paneliakos.com

Η Microsoft επένδυσε δισεκατομμύρια στην τεχνολογία του chatbot και ο Γκέιτς καμαρώνει

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τις οποίες ενσαρκώνει o διάσημος πλέον παντογνώστης ChatGPT, είναι εξίσου σημαντικές με την εμφάνιση του ίδιου του Διαδικτύου, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

«Μέχρι σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, δεν μπορούσε όμως να κατανοήσει το περιεχόμενο. Νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποδοτικές βοηθώντας στο γράψιμο τιμολογίων και επιστολών» λέει ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt.

«Θα αλλάξει τον κόσμο μας» προβλέπει, και υπόσχεται πως χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη «θα δουλεύουμε λιγότερο».

Ο Γκέιτς, πάντως, δεν είναι ο πιο αμερόληπτος σχολιαστής της τεχνολογίας, αφού η Microsoft επένδυσε δισεκατομμύρια στην αμερικανική Open AI που ανέπτυξε το ChatGPT.

Το chatbot της OpenAI βασίζεται σε ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο» που εκπαιδεύτηκε με υλικό από το Διαδίκτυο ώστε να δίνει απαντήσεις και να συντάσσει κάθε είδους κείμενα, ακόμα και σενάρια, ποιήματα, μουσική ή προγράμματα υπολογιστή.

Η εφαρμογή με την ταχύτερη αύξηση χρηστών

Πριν από λίγες ημέρες το chatbot ανακηρύχθηκε η εφαρμογή με την ταχύτερη αύξηση χρηστών στην ιστορία του Διαδικτύου.

Η Google έχει κι αυτή επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα AI, όμως η Microsoft ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει την τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία εμφανίζεται πλέον ως ανταγωνιστής του Google Search για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το νέο Bing θα μπορεί έτσι να απαντά απευθείας στα ερωτήματα των χρηστών, αντί απλώς να παραθέτει μια λίστα με συνδέσμους.

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την αναβάθμιση του Bing και του Chrome, η Google έσπευσε να προαναγγείλει το δικό της chatbot, με το όνομα Bard, το οποίο όμως έγινε διάσημο για τους λάθος λόγους.

Σε διαφήμιση που ανάρτησε η Google στο Twitter, το Bard έδωσε λανθασμένη απάντηση για τα επιτεύγματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb.

Η γκάφα θορύβησε τους επενδυτές και μέσα σε μια μέρα εξαφάνισε 100 δισ,. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της Google.

Πηγή In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου