Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός Τουρκία: Συνελήφθη εργολάβος πολυτελούς κτιρίου που κατέρρευσε – Προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα

 Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, 2023

Τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο - Προσπάθησε να διαφύγει στο Μαυροβούνιο

Ο ιδιοκτήτης του Renaissance Residence, ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που καταστράφηκε από τον σεισμό στην επαρχία Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας , συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.

Ο Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκούν σταμάτησε στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην προσπάθειά του να διαφύγει στο Μαυροβούνιο, μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του γενικού εισαγγελέα στην περιοχή Gaziosmanpasa της Κωνσταντινούπολης.

Ο Coskun ταξίδευε στο Μαυροβούνιο με ένα μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε από την αστυνομία του αεροδρομίου, ανέφερε η έκθεση. Δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί επίσημα.

Το 12όροφο συγκρότημα της Renaissance αποτελούνταν από 250 διαμερίσματα και βρισκόταν στην περιοχή Αντιόχεια του Χατάι. Είχε διαφημιστεί ως έργο πολυτελούς κατοικίας που πληρούσε τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Το κάθε διαμέρισμα κόστιζε από 1,5 έως 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (75.000 με 150.000 ευρώ). Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταστροφή των κατοικιών, ο Τζοσκούν μαζί με τον αδερφό του, Χουσεΐν Γιαλτσίν, εξαφανίστηκαν. Ο αδελφός του φέρεται να βρίσκεται στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας Antis Yapi στο Μαυροβούνιο, όπου είναι η έδρα της από το 2017.

Ψάχνουν τους ενόχους

Το συγκρότημα Ανατράπηκε ολοσχερώς μετά από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ το πρωί της Δευτέρας και ακολούθησε «δίδυμος» σεισμός στην επαρχία Καχραμανμάρας λίγες ώρες αργότερα.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Η έρευνα θα επιδιώξει να απαγγείλει κατηγορίες σε όσους έχτισαν τα κτίρια ή έφεραν οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάρρευσή τους στις 10 επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο.

«Όσοι φέρουν ευθύνη για τις καταστροφές μετά τον σεισμό θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έχει ξεπεράσει τις 18.000, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη Συρία , τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης και μιας οργάνωσης διάσωσης που δρα σε βορειοδυτικές περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

ingr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου