Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Αποδοκιμασίες κατά Μπάιντεν στην ομιλία του στο Κογκρέσο

 Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Ηταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (Marjorie Taylor Greene) από την Τζόρτζια, στην οποία ο Πρόεδρος είχε ρίξει το δόλωμα κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς ότι ήθελαν να απειλήσουν προγράμματα πρόνοιας όπως την Κοινωνική Ασφάλιση (Social Security).

Αργότερα στην ομιλία, όταν ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να τερματιστεί η κρίση της φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας άλλος νομοθέτης ο Αντι Ογκλκς (Andy Ogles) από Τενεσί φώναξε: «Εσύ φταις!» – αναφορά στην ποσότητα ναρκωτικών που διακινούνται λαθραία στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ενας άλλος νομοθέτης φώναξε υβριστικά.

Η δεύτερη ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης χαρακτηρίστηκε από ξεσπάσματα, χλευασμούς και γέλια, αλλά ο κ. Μπάιντεν ανέτρεψε τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικανών και λογομάχησε σε πραγματικό χρόνο μαζί τους. Φαινόταν ότι ήταν η αρχή της εκστρατείας του για επανεκλογή.

Οταν οι Ρεπουμπλικανοί φώναξαν ότι όχι, δεν απειλούσαν την Κοινωνική Ασφάλιση, ο κ. Μπάιντεν χαμογέλασε, δείχνοντας να απολαμβάνει τη συμπλοκή και είπε ότι ήταν ευχαριστημένος που συμφώνησαν όλοι.

«Χαίρομαι που βλέπω – όχι, σας λέω, απολαμβάνω τη μεταστροφή», είπε ο κ. Μπάιντεν. Είναι απίθανο να κερδίσει μεγάλο αριθμό Ρεπουμπλικανών για να υποστηρίξει τη νομοθεσία, αλλά η απάντησή του στην ομάδα που ηγείται η κ. Γκριν είχε σκοπό να υπενθυμίσει ότι πέρασε 36 χρόνια ως γερουσιαστής προσπαθώντας να κερδίσει ψήφους Ρεπουμπλικανών για τις νομοθετικές του προσπάθειες.

Το 2009, θεωρήθηκε παρωδία όταν ο εκπρόσωπος Τζο Γουίλσον (Joe Wilson), Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, φώναξε «λες ψέματα» στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας για την Κατάσταση του Εθνους. Τότε, ο κ. Γουίλσον δέχθηκε επίπληξη επίσημα από όλη τη Βουλή.

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες φώναξαν και «ψεύτης» και «bul…» σε σημεία της ομιλίας του κ. Μπάιντεν και κανείς δεν φαινόταν σοκαρισμένος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «Associated Press», ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος πήρε θέση σε προνομιακή τοποθεσία για την ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η παρουσία του στον κεντρικό διάδρομο για την ομιλία της Τρίτης το βράδυ αντιμετωπίστηκε με μια αυστηρή επίπληξη από τον Ρεπουμπλικανό, γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ από τη Γιούτα. Ο υποψήφιος για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2012 είπε στον Σάντος: «Δεν ανήκεις εδώ». Αντάλλαξαν άλλα λόγια και αργότερα ο Σάντος με ένα tweet ανέφερε ότι ο Ρόμνεϊ «δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος!».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου