Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός

 Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2023

Πλήθος πιστών αλλά και σύσσωμη η Εκκλησία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό ποιμενάρχη ο οποίος ενταφιάστηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από την περασμένη η Τρίτη, όλη η Ηλεία, εξαιτίας της εκδημίας του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας, κυρού Γερμανού. 

Σήμερα πλήθος πιστών αλλά και σύσσωμη η Εκκλησία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό ποιμενάρχη ο οποίος ενταφιάστηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Σήμερα το πρωί από ώρα 7 έως 10.30 π.μ. τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου Β’, ενώ στις 1 μ.μ. ξεκίνησε η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, η οποία και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3μ.μ.

Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας η σορός του οδηγήθηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, όπου ενταφιάστηκε παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Φορείς του τόπου και πολλοί πιστοί, κατέκλυσαν από χθες τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, για να «υποδεχτούν και να αποχαιρετήσουν τον επί 41 έτη ποιμενάρχη τους, για τον οποίον είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, για το θεάρεστο έργο του, αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Ελάχιστοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μπροστά στο άψυχο σώμα του κυρού Γερμανού του Β’, που ήταν ένας από τους μακροβιότερους μητροπολίτες σε όλη την Ελλάδα, με τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει και όλοι θα τον θυμούνται με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, για όλα αυτά που επιτέλεσε, τα έτη που ήταν Μητροπολίτης.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου