Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το «απαράδεκτο» βάρος τους

 Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2023

Ο δρόμος για την καθιέρωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ένα από τα πολλά ζητήματα που έχει ήδη συγκεντρώσει τα βέλη πολλών – ακόμα και των ίδιων των κατασκευαστών τους – είναι ο τομέας του βάρους

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία, παρά τα προφανή περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που προτάσσουν, όπως οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχουν πλέον… ξεφύγει σε βάρος ως απόρροια των μεγάλων μπαταριών τους. Γεγονός που μόνο «οικολογικό» δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ένας από τους επικριτές των βαριών EV είναι και η Dacia, η οποία πιστεύει ακράδαντα – και όχι άδικα, θα προσθέταμε εμείς – ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αποδοτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να περιοριστεί η ανοδική τους πορεία στον τομέα του βάρους.

«Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί όσον αφορά τη συλλογική προσπάθεια μείωσης των εκπομπών, τότε το υπερβολικό βάρος των EV δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Dacia, Xavier Martinet.

Υπογραμμίζοντας την εστίαση της Dacia στη μείωση του βάρους των αυτοκινήτων της, προσέθεσε:

«Αυτή τη φιλοσοφία την έχουμε αποδείξει με το ηλεκτρικό Spring, το οποίο ζυγίζει 975 κιλά, και αυτή την φιλοσοφία θα την υποστηρίξουμε στο μέλλον. Είναι ένα αυτοκίνητο που διανύει  κατά μέσο όρο 40 χιλιόμετρα την ημέρα με μέση ταχύτητα 30 χλμ./ώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη να έχει μια μεγάλη, βαριά μπαταρία ή ισχυρό κινητήρα.»

Σχετικά με τα μεγαλύτερα EV, και ιδιαίτερα τα SUV, τα οποία λανσάρονται από όλους σχεδόν του κατασκευαστές, o  Xavier Martinet είπε: «Δεν έχει νόημα. Είναι παράνοια να επιτρέπεις στους ανθρώπους να κατασκευάζουν οχήματα 2 ή 3 τόνων στα οποία επιβαίνει ένα άτομο και τα οποία διανύουν μόλις 50 με 55 χιλιόμετρα την ημέρα».

Ερωτηθείς εάν η Dacia θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη φιλοσοφία μείωσης του βάρος με νέα μοντέλα εξελίσσοντας ένα όχημα στην κατηγορία του Citroen Ami, ο Xavier Martinet είπε:

«Με περισσότερες αλλαγές να έρχονται τα επόμενα 20 χρόνια απ’ ότι τα τελευταία 100, δεν υπάρχει μία απάντηση στις λύσεις κινητικότητας σε αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο. Ο καθένας πρέπει να ποντάρει στα δυνατά του σημεία – και αν προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε ο ένας τον άλλον, καταλήγουμε να έχουμε κακά αντίγραφα.

«Οι μάρκες πρέπει να καθορίσουν τις αξίες τους και τι αντιπροσωπεύουν. Νομίζω ότι η δύναμη της Dacia σήμερα είναι ότι η θέση της είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη».

4τροχοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου