Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Βασιλιάς Κάρολος: Αντιμέτωπος με αντιμοναρχικούς διαδηλωτές στο Μίλτον Κέινς

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 2023

Βασιλιάς Κάρολος: Αντιμέτωπος με αντιμοναρχικούς διαδηλωτές στο Μίλτον Κέινς | tovima.gr

Ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ορισμένοι ακτιβιστές ύψωσαν κίτρινα πλακάτ που έγραφαν «Όχι ο δικός μου βασιλιάς»

Αντιμέτωπος με αντιμοναρχικούς διαδηλωτές βρέθηκε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μίλτον Κέινς, 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου.

Ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ορισμένοι ακτιβιστές ύψωσαν κίτρινα πλακάτ που έγραφαν «Όχι ο δικός μου βασιλιάς» και κάποιοι τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα «Δημοκρατία» (Republic), η οποία ζητά την κατάργηση της μοναρχίας και την εγκαθίδρυση εκλεγμένου αρχηγού κράτους.

«Ρώτησα τον Κάρολο γιατί σπαταλά χρήματα για τη στέψη του. Δεν απάντησε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ομάδας Republic, Γκρέιαμ Σμιθ.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ύστερα από 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, εγέρθηκαν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της μοναρχίας. Η βασιλική οικογένεια δέχθηκε επίσης νέες επικρίσεις πρόσφατα από τον μικρότερο γιο του βασιλιά Καρόλου, τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν.

Στο Μίλτον Κέινς, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αγνόησε τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας και χαιρέτισε δια χειραψίας αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν «God save the King» (O Θεός να σώζει τον Βασιλέα) προσπαθώντας να καταπνίξουν τις φωνές των αντιμοναρχικών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε αντιμέτωπος με τέτοιες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο της μητέρας του. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακτιβιστές πέταξαν αυγά προς το μέρος του.

Πρόστιμο 100 λιρών επιβλήθηκε σε 21χρονο που πέταξε αυγό στον βασιλιά τον Δεκέμβριο στο Λούτον. Ένας μαθητής περιμένει την δίκη του επειδή προσπάθησε τον Νοέμβριο, με τον ίδιο τρόπο, να εκφράσει την αποδοκιμασία του κατά την επίσκεψη του Καρόλου στην πόλη Γιορκ της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου