Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Κάμαλα Χάρις: Η αντιπρόεδρος που πλήρωσε ακριβά μια συνέντευξη

  Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2023

Κάμαλα Χάρις: Η αντιπρόεδρος που πλήρωσε ακριβά μια συνέντευξη | tovima.gr

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει εκόμα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της.

Ηαντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δεν έχει αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της. Προεκλογικά, έδωσε μεγάλη ώθηση στη βάση των Δημοκρατικών και, δεδομένης της ηλικίας του 80χρονου Τζο Μπάιντεν, θεωρούνταν πιθανό να χρειαστεί να αναλάβει το Οβάλ Γραφείο, ενώ ήταν μια προφανής επιλογή για να διαδεχθεί τον πρόεδρο στις εκλογές του 2024. Σήμερα όμως υπάρχουν ερωτηματικά, ιδίως για το τελευταίο.

Οι ευρύτερες αμφιβολίες για τη Χάρις, σύμφωνα με την «Washington Post», εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες. Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί αποκλείεται να εκλέξουν μια μαύρη γυναίκα ως πρόεδρο, ειδικά λόγω του ρατσισμού και του σεξισμού που οξύνονται τα τελευταία χρόνια. Αλλοι ανησυχούν ότι η ίδια η Χάρις δεν έχει το χάρισμα και τις πολιτικές δεξιότητες για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Οσον αφορά το πρώτο, στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου υπήρξε αριθμός-ρεκόρ μαύρων υποψηφίων για τη Γερουσία και τη Βουλή και αρκετοί από αυτούς εξελέγησαν, ακόμη και σε συντηρητικές Πολιτείες όπως η Τζόρτζια. Αλλά οι αποτυχίες είναι επίσης χαραγμένες στη μνήμη των Δημοκρατικών, όπως η ήττα της Χίλαρι Κλίντον, της πρώτης γυναίκας υποψήφιας για την προεδρία το 2016.

Οσον αφορά τις πολιτικές ικανότητες της Χάρις, προκαλεί εντύπωση το ότι οι δημόσιες εμφανίσεις της δεν είναι συχνές ούτε δημοσιοποιούνται ευρέως, ενώ ο Λευκός Οίκος αποφεύγει να τη στείλει σε εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις δυνάμεις της.

Πού οφείλεται αυτή η «εξαφάνιση» ;

Αυτό φαίνεται να οφείλεται κυρίως στη μία και μοναδική επίσκεψή της στα σύνορα, στο πλαίσιο της διαχείρισης της συνοριακής κρίσης που της έχει αναθέσει ο Μπάιντεν. Η Χάρις χρειάστηκε μήνες για να εμφανιστεί στα σύνορα, ενώ η επίσκεψη στιγματίστηκε από την αδέξια συνέντευξή της στον Λέστερ Χολτ του NBC.

Πλέον η Χάρις αντιμετωπίζει επιφυλακτικά τις συνεντεύξεις, γεγονός που της στερεί αναμφισβήτητα ένα ευρύτερο κοινό. Ετσι, πολλοί Δημοκρατικοί δεν γνωρίζουν τι κάνει, ενώ δεν βοηθά και το ότι δεν είναι τόσο ικανή επικοινωνιακά.

Αντιμετώπισε όμως και αντικειμενικές δυσκολίες που δυσχέραναν την προσπάθειά της, καθώς μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου η ψήφος της έκανε τη διαφορά στη διαιρεμένη τότε ακριβώς στα δύο Γερουσία, με τη Χάρις να πρέπει να βρίσκεται συνεχώς εκεί για να ψηφίζει. Πλέον οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Δύο και πλέον χρόνια από την αρχή της θητείας της, η Χάρις σταδιακά επανέρχεται στις δημόσιες εμφανίσεις, με κεντρικό στοιχείο πλέον το ζήτημα των αμβλώσεων, πρόβλημα που οι Αμερικανοί θεωρούν το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον πληθωρισμό.

Το περιοδικό «Time» αναφέρει πως «η Καμάλα παραμένει ταυτόχρονα μια παρεξηγημένη και δυνητικά ισχυρή δύναμη στους Δημοκρατικούς».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου