«Με τη βοήθεια νέων όπλων, θέλουν να δώσουν στην Ουκρανία την ευκαιρία να ανακαταλάβει περισσότερα κατεχόμενα εδάφη. Εάν αποτύχουν οι αντεπιθέσεις, η πίεση στο Κίεβο να διαπραγματευτεί με το Κρεμλίνο θα αυξηθεί», γράφει σχετικά η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι, ενώ προφορικά η Δύση λέει ότι θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, «παρασκηνιακά» γίνεται ήδη λόγος για «στρατιωτικό τελεσίγραφο».

Η κατάσταση στο μέτωπο και ο ρόλος της Κίνας

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που το Κίεβο από τη μία αναφέρει ότι η κατάσταση στα ανατολικά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ουκρανία και ζητά επιτάχυνση της αποστολής του στρατιωτικού υλικού και μεγαλύτερη ενίσχυση από τη Δύση, και ενώ η Κίνα προτείνει ειρηνευτικό σχέδιο, με τον Ζελένσκι να σχολιάζει ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

Σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι η κατάσταση στην πόλη Μπαχμούτ, στο ανατολικό μέτωπο, γίνεται «όλο και πιο δύσκολη».

«Ο εχθρός καταστρέφει συνεχώς ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των θέσεών μας», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού ηγέτη έγιναν την ώρα που η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την Κίνα να μην εξοπλίσει τη Ρωσία κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κίεβο τη Δευτέρα.

Μιλώντας για την κατάσταση στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η διαχείριση της εδραίωσης στο Μπαχμούτ και η εξασφάλιση της άμυνάς του διακυβεύονται σε μεγάλο βαθμό από την ανανεωμένη επίθεση της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης για άλλη μια φορά την αποστολή σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, ώστε «ολόκληρη η επικράτεια της χώρας μας» να μπορεί να υπερασπιστεί από τη «ρωσική τρομοκρατία».