Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Παρουσία του αν. υπ. Εσωτερικών Στ. Πέτσα ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους – Οι τρεις ειδήσεις

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2023

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την πόλη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Λ. Βαρουξής, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας και ο βουλευτής της Ν.Δ. Α. Νικολακόπουλος, κατά τη λιτανεία

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χοροστατούντος τριών Μητροπολιτών, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Β’, του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Κηφησίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεου και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου, ενώ μετά ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αφού ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής, επισκέφτηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε σχετική δήλωση του τόνισε:

«Ο υπουργός κ. Πέτσας, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, προσέθεσε ένα θετικό πρόσημο στη λαμπρή ημέρα του εορτασμού, καθώς έχουμε μια πολύ καλή είδηση, αφού η Επιτροπή που εγκρίνει έργα από το Ταμείο «Αντώνης Τρίτσης», για όλον τον νομό, οριστικοποίησε – κι είναι για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό – το ποσό των 3,6 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πύργου. Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός στην Αρχαία Ολυμπία και είναι συνεπής σ’ αυτά που είχε πει, είναι ένα ποσό σεβαστό και ικανό να λύσει χρόνια προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή μας».

Ο κ. Πέτσας, ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για τη φιλοξενία και την υποδοχή κι επεσήμανε ότι «είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και προστάτη της πόλης σας Άγιο Χαράλαμπο».

Αναφερόμενος στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι: «Ο λαός του Πύργου και της Ηλείας βρίσκει μια διέξοδο στην υπομονή που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, βλέποντας μεγάλα έργα να υλοποιούνται στον τόπο του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα του πολύπαθου δρόμου Πατρών- Πύργου το οποίο έχει ξεμπλοκάρει και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, δεν αναφέρομαι μόνο στις σιδηροδρομικές συνδέσεις και σε άλλα μεγάλα έργα, αλλά αναφέρομαι και σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και χαίρομαι που εμείς από το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τους βουλευτές μας, μαζί με τη δημοτική αρχή, όχι μόνο του Πύργου  αλλά όλων των δήμων της Ηλείας ξεδιπλώνουμε έργα που βελτιώνουν τη  ζωή όλων και είναι ευτυχής η συγκυρία που σήμερα (σ.σ. χθες) περνάνε από την επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών εντάξεις πολύ σημαντικών έργων, όπως η αγροτική οδοποιία στον Πύργο, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ , αντίστοιχα στην Ανδρίτσαινα και στα Κρέστενα 2,7 εκατ. ευρώ και πάρα πολλά άλλα έργα, είτε για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είτε για τη Ζαχάρω, είτε για τον Δήμο Πηνειού. Όλα αυτά λοιπόν έρχονται να προστεθούν σε αυτά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, με τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις για να σταθούμε δίπλα στους δήμους και οι δήμοι να σταθούν δίπλα στους δημότες τους».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου