Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η Αρχιεπισκοπή αναλαμβάνει τα έξοδα των Ευζώνων

 Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2023

Τι συμβαίνει με την παρέλαση της Νέας Υόρκης και γιατί παρεμβαίνει η Αρχιεπισκοπή;  Θα πληρώσει έξοδα για τις άλλες παρελάσεις (Βοστώνης, Σικάγου, Φιλαδέλφειας, Φλόριδας… η Αρχιεπισκοπή;  Τα χρήματα αυτά από που προέρχονται;  Απλά μερικές ερωτήσεις.

paneliakos.com


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα καλύψει τελικά τα έξοδα της αποστολής του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ανακουφίζοντας, σε μεγάλο βαθμό, τον προϋπολογισμό της Παρέλασης από μια δαπάνη η οποία, με βάση τις σημερινές οικονομικές και εξωγενείς συνθήκες, θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Στην σχετική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

“Είναι πολύ σημαντικό ότι η Αρχιεπισκοπή αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.  Δίχως τους Εύζωνες δεν γίνεται παρέλαση.  Θέλουμε την ελληνική λεβεντιά στην 5η Λεωφόρο”, επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, το ταμείο φέτος ξεκινάει με 92000 δολάρια, τα οποία προκύπτουν από τα 42000 κέρδος της περσινής χρήσης, αλλά και ένα ποσό της τάξεως των 50.000 δολαρίων, το οποίο προϋπήρχε στο ταμείο για την παρέλαση από την περίοδο των προηγουμένων ετών.  Παράλληλα, προσέθεσε πως φέτος – με δεδομένο ότι τα κόστη θα αυξηθούν ένεκα πληθωρισμού – θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αυξηθούν οι εισφορές από όλες τις πηγές χρηματοδότησης, δηλαδή το λαχείο, το λεύκωμα και το δείπνο στο Χίλτον.

“Ο Φίλιπ ανέφερε ότι στόχος για το λεύκωμα είναι οι 100.000.  Αυτήν την στιγμή απέχουμε 96000”, είπε ο συμπρόεδρος αρμόδιος για την Επιτροπή Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του πως, προϊόντος του χρόνου, το ποσό θα φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

“Μέχρι στιγμής δεν έχει αρνηθεί κανένας όχι για τις διαφημίσεις.  Γίνεται προσπάθεια και από την Σοφία Στρουμπάκη, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.  Θα ήθελα να τονίσω πως είναι σημαντικός και ο ρόλος των Συλλόγων.  Σκεφτείτε πού θα φτάσουμε αν βάλει ο καθένας έστω από 200 δολάρια.  Μέχρι ώρας έχουμε τα 1000 του Πανγκριγκόριαν και του εστιατορίου “Σταμάτης”, όπως επίσης και 500 από το Νίκο Παπαϊωάννου, τον Γιώργο Γεωργόπουλο και τον Παλλημνιακό Σύλλογο”, επεσήμανε ο κ. Μπάρδης.

Αναφορικά με το πλάνο για το Δείπνο στο Χίλτον, ο αρμόδιος συμπρόεδρος Δημήτριος Α. Γωνιάς μίλησε επίσης με αριθμούς, επισημαίνοντας πως φέτος υπάρχει η προοπτική και θα πρέπει ο αριθμός των μεγάλων χορηγών για τα τραπέζια, που ισοδυναμεί με δαπάνη 5000 δολαρίων, να φτάσει ακόμη και τους 50, από τους 31 που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της οργάνωσης του πρωινού πριν από την παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί, μετά από αρκετά χρόνια, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Pierre, αναφέροντας πως θα διοργανωθεί μια άρτια εκδήλωση, η οποία, ως είθισται, θα έχει περιορισμένη προσέλευση, αφού θα έχουν πρόσβαση μόνο οι προσκεκλημένοι.

Από την δική της πλευρά, η συμπρόεδρος αρμόδια για την Πολιτιστική Επιτροπή, Νομική Καστανά, επιβεβαίωσε ότι η πρώτη εκδήλωση προγραμματίστηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια (Athens Square Park), με έντονο παραδοσιακό τόνο και συμμετοχή μαθητών από σχολεία της ομογένειας.

Στην συνέχεια, ανέφερε πως ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα παράλληλα δρώμενα της παρέλασης.

Πρόταση σε Τζέιμι Ντάιμον για Μέγα Τελετάρχη

Σύμφωνα με τον Φίλιπ Κρίστοφερ, φέτος θα γίνει προσπάθεια προκειμένου τα ονόματα των Μεγάλων Τελεταρχών να έχουν οριστικοποιηθεί πριν από τις αρχές Μαρτίου, ούτως ώστε η Επιτροπή να προχωρήσει απρόσκοπτα και να κλείσει εγκαίρως αυτήν την εκκρεμότητα.

Ήδη θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή με αυτήν την ιδιότητα για τον ραδιοφωνικό σταθμό WABC της Νέας Υόρκης – ιδιοκτησίας Τζον Κατσιματίδη – αλλά και τον ομογενή δημοσιογράφο Έρνι Ανάστο (Ernie Anastos), ο οποίος προσφέρει διαχρονικά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και έχει συνδυάσει το όνομά του με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις στο Channel 9.

Ασφαλώς, φέτος η Επιτροπή Παρέλασης θα επιχειρήσει να πείσει ένα ηχηρό όνομα από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό κλάδο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) να έχει προταθεί και να αναμένεται η απάντησή του.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρέλασης προκρίνει, για την ίδια θέση, και άλλους ομογενείς επιχειρηματίες, όπως ο Ανδρέας Λιβέρης (Andrew Liveris) και ο Γιώργος Λογοθέτης (George Logothetis), με τις εξελίξεις να αναμένεται να τρέξουν τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη Πέμπτη (σ.σ. και όχι από την περασμένη, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε) οι πανομογενειακές θα βγουν και εκτός Σταθακείου, με πρώτο σταθμό την Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ.

ΕΘΝΙΚΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου