Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Απεβίωσε ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023


Ο πρώην Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός Παρασκευόπουλος κατά την διάρκεια της Αρτοκλασίας στο μοναστήρι Του Σωτήρος στη Βουλιαγμένη, Σιμόπουλο, Ηλείας

ΠΥΡΓΟΣ. Απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου σε ηλικία 91 ετών ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα να εκδημήσει.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας επί 41 χρόνια. Γεννήθηκε στον Καρδαμά Ηλείας στις 24 Φεβρουάριου 1932 όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια το 1946 εισήχθη στην Επτατάξια Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και το 1953 στη  Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 1958.

Σε πολλές από τις ομιλίες του έλεγε την εποχή που ήταν μικρός και φύλαγε πρόβατα στο Σιμόπουλο όπου τον δάγκωσε ένα σκυλί!

Υπηρέτησε επί 30 μήνες στο  Στρατό ξηράς καθώς και στην Αεροπορία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Στις 8 Νοεμβρίου 1960 εκάρη Μοναχός στη Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς από τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και μετονομάσθηκε σε Γερμανό. Στις 20 Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Καρδαμά και στις 6 Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Τον Μάρτιο του 1979 διορίσθηκε Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την 1ην Οκτωβρίου 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας.

Την 3ην Οκτωβρίου 1981 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον  Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Τον Αύγουστο του 2022 παραιτήθηκε λόγω ηλικίας και υγείας. Η Εξόδιος Ακολουθία του ορίσθηκε για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Ο αείμνηστος συνδεόταν με αρκετούς ομογενείς οι οποίοι κατάγονται από την Ηλεία.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου