Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Τραμπ: Aντιμέτωπος με μια «σκληρή» δικαστικό

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2023

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Φανί Γουίλις αναλαμβάνει μια τόσο μεγάλη υπόθεση

Τραμπ: Aντιμέτωπος με μια «σκληρή» δικαστικό

Ως «πίτμπουλ» στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχει χαρακτηριστεί η Φανί Γουίλις, η εισαγγελέας στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια που διεξάγει ποινική έρευνα κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τις επαφές του με κρατικούς αξιωματούχους σχετικά με τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Μερικές από τις μεγάλες υποθέσεις της μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον δασκάλων που παρανόμησαν για να βελτιώσουν τις τυποποιημένες βαθμολογίες των μαθητών τους για να λάβουν μπόνους μετρητών και προαγωγές και κατηγορίες εναντίον ενός ράπερ που κατηγορείται για την συμμετοχή σε συμμορία. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποίησε έναν νόμο κατά του εκβιασμού που είχε σκοπό να διαλύσει το οργανωμένο έγκλημα.

ΗΠΑ: Η Meta επαναφέρει τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram

«Κακός μπελάς»

Η Γουίλις, ακολούθησε επιθετική προσέγγιση στην έρευνα κατά του Τραμπ, καλώντας μερικούς από τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή των ΗΠΑ Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα και του πρώην Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, ενώ διεξάγει δικαστικές μάχες για να υποχρεωθούν να καταθέσουν.

«Δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος, φτωχός, μαύρος, λευκός, Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός»,δήλωσε η Willis, στο CNN πέρυσι. «Αν παραβιάσεις το νόμο, θα χρεωθείς».

Ο Τραμπ, ο οποίος τον Νοέμβριο ανακοίνωσε νέα υποψηφιότητα για την προεδρία του 2024, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αποκάλεσε την Γουίλις «Ριζοσπαστική Αριστερή Εισαγγελέα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η κλήση του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021 στον τοπικό αξιωματούχο της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ (Υπουργός Εξωτερικών της τοπικής κυβέρνησης), ζητώντας του να «βρει» αρκετές ψήφους για να αντιστρέψει τη μικρή ήττα του στην κομβική πολιτεία έναντι του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Η Γουίλις εξέτασε επίσης ένα σχέδιο για τον διορισμό ενός αναπληρωματικού πίνακα εκλογέων σε μια προσπάθεια να απονεμηθούν οι ψήφοι της Τζόρτζια στον Τραμπ και όχι στον Μπάιντεν, πριν από την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο.

Για να βοηθήσει στην έρευνα του Τραμπ, η Γουίλις διατήρησε τον ιδιωτικό δικηγόρο της Ατλάντα Τζον Φλόιντ, ο οποίος έγραψε έναν οδηγό για τη δίωξη των κατηγοριών εκβιασμού του κράτους και συνεργάστηκε μαζί της στην υπόθεση των δασκάλων. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε εικασίες ότι χτίζει μια υπόθεση εναντίον του Τραμπ ή των συνεργατών του σχετικά με τον νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος της Τζόρτζια.

Ο Τραμπ την κατηγόρησε ότι τον στόχευσε για πολιτικό όφελος και επέκρινε τον χειρισμό της βίαιης εγκληματικότητας στην Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια και τμήμα της κομητείας Φούλτον.

Η Γουίλις είπε σε δικαστή στις 24 Ιανουαρίου ότι η απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ήταν «επικείμενη» μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ειδικού τμήματος ενόρκων. Τμήματα της έκθεσης των ενόρκων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη, αν και τυχόν συστάσεις για ποινικές κατηγορίες θα παραμείνουν σφραγισμένες προς το παρόν. Είναι πιθανό να μην προκύψουν κατηγορίες από την έρευνα.

«Πίτμπουλ»

«Είναι ένα πίτμπουλ στην αίθουσα του δικαστηρίου», είπε ο Βίνσεντ Βελάσκεθ, πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών στην Ατλάντα που συνεργάστηκε με τη Γουίλις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως βοηθός εισαγγελέα. «Της δίνεις μια ίντσα, θα πάρει ένα πόδι».

Η εισαγγελέας ανέφερε στο South Atlanta Magazine το 2021 ότι μεγάλωσε με τον πατέρα της, δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης που ήταν μέλος του Κόμματος των Μαύρων Πανθηρών, ενός κινήματος υπέρ της μαύρης εξουσίας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Howard, ένα ιστορικά «μαύρο» κολέγιο στην Ουάσιγκτον που παρακολούθησε και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris, και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα προτού εργαστεί ως δικηγόρος για την ποινική υπεράσπιση και το οικογενειακό δίκαιο.

Εργάστηκε από το 2001 έως το 2018 στην εισαγγελία της κομητείας Fulton και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές ως εισαγγελέας κομητείας το 2020, νικώντας το πρώην αφεντικό της, Paul Howard.

Ο νόμος για τον εκβιασμό της Τζόρτζια είναι πιο αυστηρός από τον ομοσπονδιακό, επιτρέποντας κατηγορίες εναντίον «διεφθαρμένων οργανώσεων», εάν η εισαγγελία αποδείξει ότι εμπλέκονται σε ένα μοτίβο εγκληματικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει δύο ή περισσότερα ξεχωριστά αδικήματα.

Στην υπόθεση των δασκάλων, ένα δικαστήριο καταδίκασε 11 από τους 12 κατηγορούμενους που προσήχθησαν σε δίκη το 2015 για εκβιασμό και συνωμοσία.

Οι ενστάσεις της πλευράς Τραμπ

Ορισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η Γουίλις έχει ξεφύγει από την προβλεπόμενη χρήση του νόμου που προβλέπεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

«Υπάρχει  κατάχρηση του καταστατικού», είπε ο Τζέι Αμπτ, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης της Τζόρτζια που εκπροσωπεί μάρτυρες στην εκλογική έρευνα και υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο ράπερ Deamonte Kendrick, γνωστό ως «Yak Gotti».

Ο Kendrick κατηγορήθηκε από την Γουίλις μαζί με τον ράπερ Jeffery Lamar Williamsκαι άλλους καλλιτέχνες hip hop για συμμετοχή σε συμμορίες του δρόμου. Αυτή η δίκη είναι σε εξέλιξη.

«Θέλει να κατανοήσει όλα τα ζητήματα πριν πάρει μια απόφαση», είπε ο Brian Steel, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Young Thug.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου