Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Χαμηλώνει ο πήχυς για το ΑΣΕΠ

 Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Πολλοί συμμετέχοντες ζητούσαν να αλλάξουν οι όροι σε διαγωνισμό για πλήρωση θέσεων στην ΑΑΔΕ δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιτυχίας

Χαμηλώνει ο πήχυς για το ΑΣΕΠ

Σάλο έχει ξεσηκώσει η μείωση της βαθμολογίας βάσης στις 40 μονάδες σε κάθε επιμέρους μάθημα και στις 50 μονάδες βάσης στη συνολική βαθμολογία (από το 60% που είχε ανακοινωθεί ότι ισχύει) σε διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί για την πλήρωση των θέσεων στην ΑΑΔΕ. Η αλλαγή συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου «Σύστημα καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού δημοσίου τομέα».

Η μείωση αποφασίστηκε, καθώς στον διαγωνισμό για την πλήρωση 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ, από τους 11.500 που συμμετείχαν, μόνο οι 257 έγραψαν αρκετά καλά οπότε και θα προσληφθούν για να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις, ενώ 565 θέσεις παραμένουν κενές.

Στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο ήδη μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες κατατέθηκαν 492 σχόλια, αρκετά από τα οποία χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση «άδικη» και τη μείωση των κριτηρίων «ανέντιμη», εφόσον γίνεται μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Ωστόσο αρκετοί από όσους έχουν καταθέσει σχόλιο συμφωνούν, ενώ όπως είχε γράψει και η «Κ» στις 27.1, πολλοί συμμετέχοντες ζητούσαν να αλλάξουν οι όροι δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιτυχίας.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι και με τη συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να προσληφθούν 770 άτομα, οπότε θα παραμείνουν κενές έως 120 θέσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει ήδη οργανωθεί για τον Μάρτιο. Με διατάξεις του νομοσχεδίου θεσπίζεται για πρώτη φορά εθνικός διαγωνισμός πρωτοτύπων και καινοτομίας στο Δημόσιο και καθορίζονται βραβεία για τους υπαλλήλους ή τις ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου που θα καταθέσουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του τμήματός τους και εν γένει της δημόσιας διοίκησης.

Αλλες ρυθμίσεις

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα επιχορήγησης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) των δήμων για την πληρωμή διαταγών που έχουν προκύψει από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Τα σχετικά χρηματικά διαθέσιμα ορίζονται έως το ύψος των 40 εκατ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν την ευζωία των ζώων συντροφιάς και την ίδρυση του εργαστηρίου φύλαξης και ανάλυσης του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και διατάξεις για τα πρόστιμα που αφορούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου