Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Βαθιά συγκίνηση – Συντετριμμένη η μάνα

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Ερώτηση:  Άφησαν την αεροπορία με "σαράβαλα";  Αυτό το αεροσκάφος το είδαμε με τα μάτια μας όταν το παρέλαβε το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.  (Εορτή Των Ταξιαρχών, Νοέμβριος, 1975!) 

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Βαθιά συγκίνηση – Συντετριμμένη η μάνα | tovima.gr

Βαθιά θλίψη στον Γρανίτη Δράμας όπου οδηγήθηκε η σορός του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη που σκοτώθηκε κατά την συντριβή του Φάντομ, από την 117 πτέρυγα μάχης της Ανδραβίδας, Ηλείας.


Βαρύ κλίμα πένθους και μεσίστιες σημαίες στο χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου πριν λίγη ώρα οδηγήθηκε η σορός αδικοχαμένου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη ο οποίος σκοτώθηκε κατά την συντριβή του μοιραίου Φάντομ στην Ανδραβίδα.

Μια μόλις ημέρα μετά το αντίο στον Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα η οικογένεια,  συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι λένε σήμερα το ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Στάθη. Στην είσοδο του Ιερού Ναού όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία  έχουν τοποθετηθεί πλήθος στεφάνων μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει αυτό της αρραβωνιαστικιάς του Μαρίας που γράφει: «Για τον ήρωά μου. Καλό σου Ταξίδι. Η Μαρία σου»

Νωρίτερα, έξω από την εκκλησία, όταν έφταση εκεί η οικογένεια Τσιτλακίδη και ενώ αναμενόταν η σορός του άτυχου Σμηναγού, εξελίχτηκαν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά ψηλά».

Λίγα λεπτά αργότερα, στην εκκλησία έφτασε υποβασταζόμενη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και η αρραβωνιαστικιά του άτυχου σμηναγού, Μαρία η οποία κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μια κοινή φωτογραφία με τον Στάθη Τσιτλακίδη.

«Για τον ήρωά μου»

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνια είναι και η οικογένεια του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στην Σκύρο. Ξεχωρίζει όμως και το στεφάνι της αρραβωνιαστικιάς του άτυχου σμηναγού, Μαρίας, το οποίο γράφει: «Για τον ήρωά μου», όπως και αυτό του νονού του.

Οι γονείς του άτυχου σμηναγού είναι συντετριμμένοι και δεν είχαν  βγει καθόλου από το σπίτι τους μέχρι αυτήν την ώρα που οδηγήθηκαν στην εκκλησία για να αποχαιρετίσουν το γιο τους.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας είχαν σχεδιάσει να μοιράζουν μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα μετείχαν στο πένθος τους και στον  αποχαιρετισμό τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε να παντρευτεί και καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου