Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Άγρια κόντρα Βορίδη- Ηλιόπουλου

 Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2023

Άγρια κόντρα Βορίδη- Ηλιόπουλου | tovima.gr

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν έντονα στον αέρα εκπομπής της ΕΡΤ- Αποχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έντονη λογομαχία με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς είχαν στον στον αέρα εκπομπής της ΕΡΤ  ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με φόντο τις εκλογές αλλά και τους πλειστηριασμούς.

Ατάκες όπως «ανοησίες», «εξαπάτηση» και «ψέματα» ακούστηκαν με τα πνεύματα να οξύνονται από νωρίς.

Το κλίμα άρχισε να «ζεσταίνεται» όταν ο κ. Βορίδης τοποθετήθηκε στα σενάρια περί νοθείας.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τις εκλογές τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Εσωτερικών, αυτοί θα κάνουν τις εκλογές αυτή τη φορά. Στην οργάνωση των εκλογών τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, με την αλλαγή του υπουργού Εσωτερικών. Η ίδια εταιρεία που συνδράμει στη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, θα κάνει το ίδιο και φέτος. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να πει κάτι, να μας το πει με σαφήνεια. Αυτή η συζήτηση αφορά την ευρύτερη λειτουργία του μιντιακού τοπίου και των κοινωνικών δικτύων. Το γεγονός πως γίνεται συζήτησή με όρους ασαφείς, με μισόλογα και υπονοούμενα, δείχνει πως ετοιμάζεσαι να διαχειριστείς την ήττα σου», είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών.

«Είναι φανταστικό που ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοίξει μια συζήτηση για πράγματα που μου ακούγονται και λίγο ανοησίες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε αδιανόητα πράγματα, είναι ο πιο αδίστακτος πολιτικός που έχουμε συναντήσει στη μεταπολίτευση. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δημοκρατίας. Αν οι εκλογές γίνονταν από το πολιτικό στελεχειακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσαμε να ζούσαμε πράγματα όπως αυτά που έγιναν στις εσωκομματικές εκλογές της, τότε που έπεφταν τα συστήματα. Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του, δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που για δύο χρόνια παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού. Για δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει άγνοια. Οι εκλογές θα κριθούν στο πρόγραμμα και πάντα έτσι γίνεται», απάντησε ο κ. Ηλιόπουλος με την κατάσταση να αρχίζει να εκτραχύνεται.

«Θεωρώ θετικό από την τοποθέτηση του ο κ. Ηλιόπουλου ότι κλείνει τη συζήτηση περί διαβλητότητας των εκλογών και ευρύτερα του περιβάλλοντος στην οποία θα διεξαχθούν αυτές. Αυτό είναι ένα θετικό πράγμα γιατί τη συζήτηση αυτή την άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του. Αυτή η συζήτηση δεν θεόπεμπτη και ουρανοκατέβατη. Δεν ξύπνησε μία μέρα ο πρωθυπουργός για να κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα αυτό. Είχε ακούσει σχετικές τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα. Καλά έκανε ο πρωθυπουργός που άνοιξε τη συζήτηση και την άνοιξε πιεστικά. Καλά κάνει και ο κ. Ηλιόπουλος που αποστασιοποιούμενος από τον αρχηγός του κλείνει τη συζήτηση αυτή εξαιρετικά», είπε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης.

«Πολλά είχε ακούσει ο πρωθυπουργός. Είστε πολύ έξυπνος άνθρωπος για να καταλάβετε τι είπα. Δεν είπα αυτό», απάντησε ο υπεύθυνος επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Αν κάποιος είπε ανοησίες στην περίπτωση αυτή είναι ο κ. Τσίπρας», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας μάλιστα στις προσπάθειες του κ. Ηλιόπουλο να παρέμβει, «υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθεί κανονικά ο διάλογος ή να μιλάμε ο ένας πάνω στον άλλον. Επειδή πλήττω τρομερά με τη δεύτερη εκδοχή, θα σας παρακαλούσα να με αφήνετε να τελειώνω για να μπορούμε να μιλάμε».

Οι πλειστηριασμοί έβαλαν φωτιά στη συζήτηση

Η κουβέντα άναψε για τα καλά για τις παρακολουθήσεις και τις εκλογές όμως το πράγμα άρχισε να ανάβει για τα καλά όταν μπήκε στη συζήτηση το ζήτημα της οικονομίας και των πλειστηριασμών.

«Όταν βάλουμε στο τραπέζι την οικονομία, θα θυμηθούμε τι έκανε ο ένας και ο άλλος. Θα θυμηθούμε με καθαρό τρόπο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη και τη φορολογία της, την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τις μειώσεις μισθών», είπε ο κ. Βορίδης με τον Νάσο Ηλίοπουλο να προσπαθεί να απαντήσει.

«Αυτοσυγκράτηση κ. Ηλιόπουλε», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Μειώσεις μισθών; Λέτε ψεματάκια, δεν θα μιλάτε μόνος σας», είπε ο κ. Ηλιόπουλος για να επανέλθει ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας: «Εσείς κύριε θα μιλήσετε για ψέματα; Είστε ο ορισμός της εξαπάτησης και της ασυνέπειας».

«Θα πείτε για τους πλειστηριασμούς;» ρώτησε στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος για να απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών: «Να είστε χαρούμενοι που ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το νόμο σας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επέμεινε αναφέροντας «είστε ψεύτης, βγάζετε ψεύτη τον κ. Μητσοτάκη» και ο κ. Βορίδης επανήλθε, αναφέροντας: «Για πείτε μου, σε αυτή τη φράση, γιατί είπα ψέμματα. Τώρα θα μου πείτε, αν ο Άρειος Πάγος έκρινε την εφαρμογή του νόμου σας του 2015 και έκρινε ότι εφαρμόζεται νόμιμα… Θα μου πείτε αν αυτό είναι ακριβές ή ανακριβές; Να διευκρινίσετε γιατί με υβρίζετε και με λέτε ψεύτη».

Η παρουσιάστρια έκανε εκκλήσεις και στους δύο να ηρεμήσουν ωστόσο συνέχισαν να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλον.

Τότε ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως «εγώ σε αυτό τον τόνο δεν συνομιλώ και ο κ. Ηλιόπουλος θα συνεχίσει να μιλάει μόνος του» και παρά την έκκληση της παρουσιάστριας να παραμείνει για τη συνέχιση της συζήτησης μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, εκείνος αποχώρησε από το στούντιο.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου