Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Προσαγωγή από την αντιτρομοκρατική τριών Ελλήνων εθελοντών

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2023

Τουρκία: Προσαγωγή από την αντιτρομοκρατική τριών Ελλήνων εθελοντών | tovima.gr

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας προχώρησε σε προσαγωγή τριών Ελλήνων εθελοντών- «Αυθαίρετη η κράτησή τους, κατασχέθηκαν τα κινητά τους» καταγγέλει η εργατική ομάδα Τ-34


Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στην προσαγωγή τριών Ελλήνων εθελοντών που είχαν μεταβεί στο Χατάι στην Αντιόχεια για να βοηθήσουν σεισμόπληκτους και για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η εργατική ομάδα Τ-34 και επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εργατική ομάδα ζηταέι επίσης των τριών συντρόφων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν επικοινωνίας του με το Γενικό Προξενείο. επιβεβαίωσε ότι τρεις Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δραστηριοποιούνταν ως εθελοντές στην πληγείσα από τους φονικούς σεισμούς περιοχή Αρμουτλού της περιφέρειας Χατάι στην Τουρκία, προσήχθησαν από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η ανάρτηση της εργατικής ομάδας Τ-34

«Προσήχθησαν απο την «αντι»τρομοκρατική της Τουρκίας, στην επαρχία του Χατάι στην Αντιόχεια, 3 σύντροφοι μας που πήγαν για να βοηθήσουν μαζί με τις λαϊκές επιτροπές τους σεισμόπληκτους.

Άμεση απελευθέρωση!

Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στις 17.00 στην Πρεσβεία Τουρκίας

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34». 

Μάλιστα για την απελευθέρωση των τριών εθελοντών πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα από αλληλέγγυους.

«Κατάσχεσαν τα κινητά τους»

Σύμφωνα με το δίκτυο  Bianet, ένα τουρκικό δίκτυο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα την Κωνσταντινούπολη, οι τρεις εθελοντές διασώστες είχαν μεταβεί στον δήμο Ντεφνέ του Χατάι για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ωστόσο ο Αλέξης, ο Τάκης και ο Μιχαήλ προσήχθησαν την Παρασκευή, στη συνοικία Aρμουτλού στο Ντεφνέ του Χατάι.

Οι τρεις Έλληνες οδηγήθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών στην Αστυνομική Διεύθυνση του Χατάι και πρόκειται να οδηγηθούν στην Αρχή Μετανάστευσης των Αδάνων.

Ακόμα το Bianet παραθέτει την ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ένωσης Δικηγόρων» (ÇHD) σχετικά για τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με την ÇHD «η τουρκική αστυνομία ισχυρίζεται πως οι τρεις πολίτες της Ελλάδας δεν προφυλακίστηκαν, αλλά γι’ αυτούς γίνονται μόνο διοικητικές ενέργειες, ωστόσο δεν θα αφεθούν ελεύθεροι».

Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «μάθαμε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και η αστυνομία προσπαθεί να τους ανακρίνει».

«Αυθαίρετη η κράτηση»

Επίσης η «Προοδευτική Ένωση Δικηγόρων», σημειώνει πως η ντε φάκτο κράτηση των τριών Ελλήνων είναι εντελώς αυθαίρετη.

«Η κράτηση του Αλέξη, του Τάκη και του Μιχάλη, που όλοι εισήλθαν στην Τουρκία σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκδοσης βίζας και διαβατηρίου, στο τμήμα για αλλοδαπούς στο αρχηγείο της αστυνομίας είναι εντελώς αυθαίρετη».

Τέλος το ÇHD ανακοινώνει πως έχει υπάρξει απόφαση να οδηγηθούν οι τρεις Έλληνες πολίτες στην Αρχή Μετανάστευσης των Αδάνων πως έχει ενημερώσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για το συμβάν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου