Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Πρόβες ομογενών ευζώνων Βοστώνης για την παρέλαση

 Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας επιδίδεται σε πρόβες με γοργούς ρυθμούς κάθε εβδομάδα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Τα νέα παιδιά της Ομογένειας, τα οποία υπερβαίνουν τα τριάντα, εκπαιδεύει επί πολλά χρόνια ο Κώστας Μαμάκος.

Το τμήμα των ομογενών ευζώνων το οποίο συγκροτείται από φοιτητές πανεπιστημίων και νέους επαγγελματίες έχει κάθε χρόνο την πρωτοπορία στην παρέλαση της Βοστώνης, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου, όπως ήδη έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας», με διαφορετική πορεία φέτος και η οποία θα καταλήξει στο Δημαρχείο της Βοστώνης, όπου θα υψωθεί στον επίσημο ιστό του η ελληνική σημαία.

Επισημαίνεται ότι η ένταξη στο τμήμα των ευζώνων, πέραν της ιδιαίτερης τιμής που προσδίδει, είναι μία επιλογή που απαιτεί συνεπή προσπάθεια εκμάθησης του σωστού τρόπου βηματισμού, παρέλασης και υιοθέτησης ενός ευπρεπούς τρόπου παρουσίας που αρμόζει στους ενδεδυμένους την ηρωική ευζωνική στολή.

Η Ομογένεια της Νέας Αγγλίας ήταν η πρώτη σ’ όλη τη χώρα η οποία πριν από αρκετά χρόνια οργάνωσε και απόκτησε το δικό της τμήμα ευζώνων από λεβεντόπαιδα της Ομογένειας, τα οποία κάθε χρόνο δίνουν ξεχωριστό χρώμα και παλμό στην παρέλαση της Βοστώνης. Επίσης, έχουν συμμετάσχει και σε παρελάσεις άλλων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, όπως της Φιλαδέλφειας, του Ντιτρόιτ, της Φλόριδας, της Νέας Υόρκης, του Μόντρεαλ και αλλού.

Στο τμήμα των ευζώνων έχουν προσφέρει επί πολλά έτη ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Δημήτρης Παπασλής αναφορικά με την εκπαίδευσή της, τη διδασκαλία και την εξάσκηση του βηματισμού. Επίσης επί μακρά σειρά ετών ήταν υπό την εποπτεία του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Τα μέλη του τμήματος των ομογενών ευζώνων τα οποία τίμησε η Ομοσπονδία με εύφημη μνεία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο πυρήνας του τμήματος των ευζώνων βγήκε ουσιαστικά από το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που ίδρυσε και ανέδειξε σε μεγάλη περιωπή ο δραστήριος ομογενής και θερμός υποστηρικτής του Ελληνισμού, Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Επί πολλά χρόνια ο ίδιος και ο γιος του, ο Αντώνης, κράτησαν σε ζηλευτό επίπεδο, ετοιμότητα και συνοχή το τμήμα των ευζώνων, διδάσκοντας το βηματισμό στα παιδιά της Ομογένειας της Βοστώνης και φροντίζοντας τις στολές τους, οι οποίες πάντοτε ήταν καθαρές και μοσχομυρισμένες.

Ο Δημήτρης Παπασλής ο οποίος έχει μία μακρόχρονη διαδρομή και προσφορά στα ομογενειακά κοινά τόσο στο Σύλλογο Ναουσαίων, όσο και στην Ομοσπονδία και στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, θεωρεί τα παιδιά του τμήματος ευζώνων σαν δικά του παιδιά, τα φροντίζει και τα αγαπά.

Το τμήμα ευζώνων δημιουργήθηκε λόγω της άρνησης του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου πριν αρκετά χρόνια, να στείλει και στην Παρέλαση της Βοστώνης τμήμα ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς όπως είχε στείλει στη Νέα Υόρκη. Η Ομογένεια της Βοστώνης σε απάντηση τότε στον Στεφανόπουλο συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες δικά της παιδιά από τη Νέα Αγγλία κι έτσι δημιουργήθηκε το δικό της τμήμα ευζώνων. Εκτοτε ουδέποτε ενόχλησε την Ελλάδα να της στείλει τους Προεδρικούς εύζωνες.

Αυτά τα παλικάρια ελληνικής καταγωγής τα οποία συγκροτούν το τμήμα των ομογενών ευζώνων χρόνια τώρα δίνουν έναν αλλιώτικο παλμό, χρώμα και ρυθμό στην Παρέλαση της Βοστώνης, με καμάρι και μεράκι και με φανερό το αίσθημα της περηφάνιας της ελληνικότητάς τους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου