Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖ

 Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2023

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,1% - Το 36% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα

Στις 7 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάζει ο Alpha, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λαμβάνει το 25,1% των ερωτηθέντων επί των έγκυρων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,7%,το ΜέΡΑ25 με 2,7%, οι Έλληνες με 2,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1,2%, η επιλογή «άλλο κόμμα» με 4,6%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 12,6%. Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-1

Στο ερώτημα για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα το 37% επιλέγει τον πρωθυπουργό, το 29% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η επιλογή «Κανένας» συγκεντρώνει το 27% των ερωτηθέντων, με το 7% να επιλέγει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθετη με την προηγούμενη μέτρηση, όπου η επιλογή «Κανένας» σύγκεντρωνε το 29% και βρισκόταν στην δεύτερη θέση τώρα υποχωρεί κάτω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, παρατηρείται πως στην πορεία προς τις εκλογές ενισχύεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (37% από 33%) και ο Αλέξης Τσίπρας (29% από 24%). 

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες», το 36% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (άνοδος 4 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση), το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μένει σταθερός, το 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 3% τον Κυριάκο Βελλόπουλο, το 2% τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η επιλογή «Κανένας» με 23% έρχεται δεύτερη. 

Στην επόμενη ερώτηση για το αν οι ερωτηθέντες «πιστεύουν ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερα, ίδια ή χειρότερα» το 41% απαντά «χειρότερα», ενώ οι επιλογές «καλύτερα» και «ίδια» ισοβαθμούν με 25%, την ώρα που 9% επέλεξε το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Η επόμενη ερώτηση της δημοσκόπησης αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και διατυπώνεται ως εξής: «Είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;». Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Καθόλου», το «Λίγο», ισοβάθμισε με το «Αρκετά» συγκεντρώνοντας από 25%, ενώ πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 8% των ερωτηθέντων. 

Στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το 34% απάντησε «Καθόλου», το 27% «Λίγο«, το 25% «Αρκετά», το 5% «Πολύ», ενώ 9% επέλεξαν το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Η επόμενη καρτέλα επικεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο από τη στάση του κόμματος, το 32% να δηλώνει «λίγο» ικανοποιημένο, το 12% «αρκετά» και μόλις το 1% «πολύ» ικανοποιημένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου