Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Από την πανομογενειακή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την προετοιμασία της 27ης παρέλασης της Βοστώνης.

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες και οι προγραμματισμοί για την 27η κατά σειρά παρέλαση της Βοστώνης για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 που σήμανε την Επανάσταση για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Αυτό προέκυψε από την πανομογενειακή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο την παρέλαση και τους συν αυτής εορτασμούς στο κυβερνείο και το επίσημο δείπνο.

Τονίζεται ότι η παρέλαση φέτος θα αρχίσει από την πλατεία Copley Square και θα τερματίσει στο Δημαρχείο της Βοστώνης όπου θα αναρτηθεί η ελληνική σημαία, εκεί θα χορέψουν και τα χορευτικά. Η διαδρομή αυτή είχε γίνει και στο παρελθόν με επιτυχία.

Στην πανομογενειακή η οποία έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων. Τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο αντιπροσώπευσε ο π. Αθανάσιος Νένες, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης, τον δε γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο, η Μιρέλα Κουκούτση.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα αρχίσουν τη Δευτέρα 17 Απριλίου την επόμενη ημέρα από το Πάσχα με την εκδήλωση Νεολαίας η οποία θα γίνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η οποία συμπίπτει με την εορτή Patriots Day και τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Την Τρίτη 18 Απριλίου θα γίνει η τελευταία πανομογενειακή σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η κλήρωση για τη σειρά παρέλασης των τμημάτων, θα διανεμηθούν σημαίες και άλλο υλικό.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεξίωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνης, ενώ στη 1 θα ακολουθήσει πρόγραμμα στην επίσημη αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα ακολουθήσει δεξίωση στις 3 μ.μ. στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κυβερνείο επί της ίδιας οδού Beacon Street.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα γίνει το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο «Newton Marriott» στην πόλη του Νιούτον. Η δεξίωση θα αρχίσει στις 6:30 και το δείπνο στις 7:30. Στο πλαίσιο του δείπνου θα απονεμηθούν επτά υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας φοιτητές και φοιτήτριες πανεπιστημίων και κολεγίων. Ο «Εθνικός Κήρυκας» θα δώσει και φέτος υποτροφία εκ χιλίων δολαρίων.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, θα ακολουθήσει καφές και αναψυκτικά στην κοινοτική αίθουσα και στη συνέχεια στη 1 ακριβώς θα γίνει η εκκίνηση της παρέλασης. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα στην πλατεία του δημαρχείου Βοστώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου