Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί λένε «Οχι» στον Μπάιντεν για το 2024

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών πιστεύει ότι μια θητεία είναι αρκετή για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, παρά την επιμονή του ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει επανεκλογή το 2024.

Αυτό δείχνει μια νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνας Δημοσίων Υποθέσεων του «Associated Press-NORC» που δείχνει ότι μόλις το 37% των Δημοκρατικών δηλώνει ότι θέλει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, από 52% τις εβδομάδες πριν από τις περσινές ενδιάμεσες εκλογές.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών εξακολουθεί να εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ο Μπάιντεν ως πρόεδρος, ωστόσο η όρεξή τους για μια εκστρατεία επανεκλογής έχει υποχωρήσει παρά το εκλογικό του ιστορικό. Μόνο το 22% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνει συνολικά ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος ξανά, από 29% που το έλεγε πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου έτους.

Ενώ ο Μπάιντεν έχει σαλπίσει τις νομοθετικές του νίκες και την ικανότητά του να κυβερνά, η δημοσκόπηση δείχνει ότι σχετικά λίγοι ενήλικες στις ΗΠΑ του δίνουν υψηλές βαθμολογίες και στα δύο. Οι συνεντεύξεις με τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση δείχνουν ότι πολλοί πιστεύουν πως η ηλικία του 80χρονου είναι μια ευθύνη, με τους ανθρώπους να επικεντρώνονται στον βήχα, στο βάδισμά του, στις γκάφες του και στην πιθανότητα ότι η πιο αγχωτική δουλειά του κόσμου θα ταίριαζε καλύτερα για κάποιον νεότερο.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μεγάλος», είπε η Σάρα Οβερμαν, 37 ετών, μια Δημοκρατική που εργάζεται στην εκπαίδευση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας. «Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον νεότερο στο γραφείο».

Καθώς ο Πρόεδρος εκφωνεί την ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης την Τρίτη, έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει θεμελιώδεις αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά του να κυβερνά. Ο Μπάιντεν είχε προηγουμένως στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο ιστορικό του για να πει ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανός. Οταν ρωτήθηκε αν μπορεί να χειριστεί τις ευθύνες του γραφείου στην ηλικία του, ο Πρόεδρος συχνά απάντησε σαν να αποδέχεται ένα τόλμημα: «Πρόσεξέ με».

Οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι είχαν καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, απόδειξη του μηνύματος του Μπάιντεν ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία και ανυψώνει τη μεσαία τάξη. Οι Δημοκρατικοί διεύρυναν τον έλεγχο της Γερουσίας κατά μία έδρα και έχασαν οριακά την πλειοψηφία τους στη Βουλή, παρόλο που η ιστορία έδειχνε ότι θα υπήρχε κύμα Ρεπουμπλικανών.

Συνολικά, το 41% εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται τη δουλειά του ως πρόεδρος, δείχνει η δημοσκόπηση, παρόμοια με τις βαθμολογίες στο τέλος του περασμένου έτους.

Η πτώση μεταξύ των Δημοκρατικών που λένε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία φαίνεται να συγκεντρώνεται στους νεότερους. Μεταξύ των Δημοκρατικών ηλικίας 45 ετών και άνω, το 49% λέει ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή, σχεδόν όσο το 58% που το είπε τον Οκτώβριο. Αλλά μεταξύ των ατόμων κάτω των 45 ετών, το 23% δηλώνει τώρα ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για επανεκλογή, από το 45% πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου