Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

WSJ: Ο Μπάιντεν ζητά πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα

 Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, 2023

WSJ: Ο Μπάιντεν ζητά πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα | tovima.gr

Τι αναμένεται να προτείνει στο Κογκρέσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία αξίας 20 δισ. δολαρίων είναι έτοιμη να ζητήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει, η πώληση μαχητικών στην Τουρκία, την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και περιλαμβάνει 40 νέα μαχητικά και κιτ για την αναβάθμιση 79 αεροσκαφών του υπάρχοντος στόλου F-16 της Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει και 900 πυραύλους αέρος – αέρος.

Η προτεινόμενη συμφωνία με την Τουρκία έρχεται σε μια στιγμή έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί επίσης να πείσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει τις κυρώσεις στη Ρωσία και να εγκρίνει την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με τη χώρα μας, η πρόταση θα περιλαμβάνει την πώληση 30 νέων μαχητικών F-35 κάτι που θα είναι σύμφωνο με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου