Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Windows 7 και 8: Τέλος εποχής για την πιο δημοφιλή έκδοση του λογισμικού – Σταματάνε οι ενημερώσεις ασφαλείας

 Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι διακόπτει την υποστήριξη 

των Windows 7 και 8.1

Windows 7 και 8: Τέλος εποχής για την πιο δημοφιλή έκδοση του λογισμικού – Σταματάνε οι ενημερώσεις ασφαλείας

Τέλος εποχής για τους χρήστες των Windows 7 που θεωρείται η δημοφιλέστερη από τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 10 Ιανουαρίου η Microsoft σταματά τη διάθεση αναβαθμίσεων ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8.1. Επίσης αποσύρεται η υποστήριξη για το WebView2 που χρησιμοποιούν οι developers για να μεταφέρουν το web περιεχόμενο στις εφαρμογές τους.

Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία έκδοση του Microsoft Edge (109) η οποία θα υποστηρίζει αυτά τα λογισμικά, ενώ και ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι browsers θα συνεχίσουν να λειτουργούν φυσικά, αλλά δε θα λαμβάνουν κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή νέα χαρακτηριστικά.

100 εκατ. χρήστες

Υπολογίζεται πως το 2021 υπήρχαν ακόμα 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες Windows 7. Μάλιστα, μία έρευνα που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, βρήκε πως υπάρχουν περισσότερες συσκευές που τρέχουν Windows XP, 7 και 8, από το συνολικό αριθμό συσκευών που τρέχουν Windows 11.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το τέλος των Windows 7 από το 2020 και οι μόνοι που λάμβαναν ακόμα αναβαθμίσεις είναι αυτοί που είχαν πληρώσει για τρία χρόνια επιπλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Η Microsoft προτείνει στους κατόχους Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 ή 11. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω μη συμβατότητας με τη συσκευή, προτείνει την αντικατάσταση του pc ή του laptop με σύγχρονα χαρακτηριστικά πριν τις 10 Ιανουαρίου για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου