Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Απεβίωσε η οικοδέσποινα Τασία Μητρόπουλος (Tessie Mitropoulos) το γένος Κατής από το Arlington Massachusetts.

   Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023

Η μεταστάσα γεννήθηκε στην Ποταμιά Αρκαδίας to 1931 και ήταν κόρη των αειμνήστων Νικόλαου και Δήμητρας Κατής το γένος Χασούλας.  Ήταν σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Μητρόπουλου.

Σε ηλικία 20 ετών μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου εγκαταστάθηκε στο Lowell και εργάστηκε σαν μοδίστρα στα εργοστάσια κατασκευής ενδυμάτων.

Διετέλεσε μεταφράστρια στα Σχολεία του Arlington.   Αν και ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια με MS (σκλήρυνση καταπλάκας) ήταν πολύ ενεργό άτομο.  Στην Ελληνική κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Arlington μέλος στο ενοριακό/κοινοτικό συμβούλιο και Πρόεδρος της Φιλόπτωχου «Αγία Βαρβάρα».  Ήταν παρούσα και βοηθούσε στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου ενώ το 1988 τιμήθηκε με το βραβείο Boston Laity Award από τον Μητροπολίτη Βοστώνης.  Επίσης ήταν και μέλος της Επιτροπής και εθελόντρια για το Ελληνικό Γηροκομείο.

Ήταν μητέρα των Νίκου Μητρόπουλου σύζυγος αυτού (DelVecchio) και της Peggy όλοι από το Arlington. Επίσης ήταν η γιαγιά των Danielle (Mitropoulos) Blume και του άνδρα της Mick, και της Shelley (Mitropoulos) Aiello σύζυγος αυτής Alex. Επίσης ήταν η προ-γιαγιά των  Teagan Aiello και Charlotte Blume.

Ήταν αδελφή του Χάρη Κατή και των αειμνήστων Ευάγγελου, Ευτυχίας, Γεώργιου, Παναγιώτη και Αθανασίας.

Συγγενείς και φίλοι προσκαλούνται να αποχαιρετίσουν την Τασία Μητρόπουλος το γένος Κατής αύριο Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2023 στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου (St. Athanasius Greek Orthodox Church, 4 Appleton St., Arlington, MA, 02476) 10:00πμ – 11:00πμ λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία στις 11:00πμ.  Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Mt. Pleasant Cemetery.

Αντί για άνθη παρακαλείστε να κάνετε χρηματική δωρεά στη μνήμη της Tessie στο St. Athanasius Greek Orthodox Church, 4 Appleton St., Arlington, MA, 02476 ή στο National MS Society, 465 Waverly Oaks Rd., Suite 202, Waltham, MA. 02452.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ

Συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς και φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου