Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Sony Honda: Παρουσίασαν το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Afeela

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

Το πρωτότυπο Afeela αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο το 2026

Γιώργος Πολύζος

Μπορεί αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια η Apple να μονοπωλεί την ειδησεογραφία με το ηλεκτροκίνητο Apple Car, το οποίο υποτίθεται είναι σε φάση σχεδιασμού αλλά η ίδια η κατασκευάστρια δεν έχει ανακοινώσει ποτέ κάτι επίσημα, όμως η πραγματική είδηση ήρθε τελικά από την Sony.

Η Sony και η επίσης ιαπωνική Honda, που έχουν συστήσει την Sony Honda Mobility, προχώρησαν στην παρουσίαση του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου μοντέλου Afeela EV, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CES, στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, οι δύο συνέταιροι ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να λανσάρουν εμπορικά το ηλεκτροκίνητο Afeela εντός του 2026.

Η κοινοπραξία των Sony και Honda απέκτησε όνομα… ιδού η Sony Honda Mobility

Σύμφωνα με τον CEO της Sony Honda Mobility (SHM), που πραγματοποίησε την παρουσίαση του αυτοκινήτου, η ιαπωνική κοινοπραξία σχεδιάζει να ξεκινήσει να δέχεται προ-παραγγελίες για το Afeela εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο της ίδια χρονιάς και τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το 2026, ειδικά για την αγορά της βόρειας Αμερικής.

Η Sony με την Honda ανακοίνωσαν την μεταξύ τους συνεργασία τον περασμένο Μάρτιο, με την Honda να προσφέρει στην κοινοπραξία την εμπειρία της στην κατασκευή αυτοκινήτων και την Sony να συνεισφέρει στο κομμάτι της τεχνολογίας (δικτύωση, αισθητήρες, κάμερες και φυσικά ψυχαγωγία).

Η Honda θα διαχειριστεί πλήρως τη διαδικασία παραγωγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα 12 εργοστάσια της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα είναι και η πρώτη αγορά στην οποία θα απευθυνθεί το Afeela, καθώς η SHM θεωρεί ότι πρόκειται για μία αγορά ώριμη όπου τα ηλεκτροκίνητα είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Ακολουθούν η Ιαπωνία και ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.


Στο τεχνολογικό κομμάτι, στο οποίο θα συνεισφέρει η Sony, θα κυριαρχεί η Media Bar, δηλαδή η… γραμμή πολυμέσων του οχήματος. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το όχημα θα διαθέτει 45 κάμερες και ηλεκτρονικούς αισθητήρες, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Σταδιακά το όχημα θα μετατραπεί σε πλήρως αυτόνομο καθώς θα εκμεταλλεύεται τον απαραίτητο συνδυασμό αισθητήρων και λογισμικού.

Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ για μπαταρίες EV από Honda και LG

Στην «καρδιά» του οχήματος θα βρίσκεται η πλατφόρμα Snapdragon Digital Chassis System-on-Chip (SoC), της Qualcomm.

Επιπλέον, η Sony σχεδιάζει να ενισχύσει την εμπειρία ψυχαγωγίας εντός του οχήματος εισάγοντας το νέο HMI, δηλαδή το Human-Machine Interface. Πρόκειται για την τεχνολογία που θα παρέχει πληθώρα δυνατοτήτων αναπαραγωγής περιεχομένου στο όχημα, συμπεριλαμβανομένων βιντεοπαιχνιδιών και εφαρμογών streaming. Χαρακτηριστικό ότι στους συνεργάτες του εγχειρήματος περιλαμβάνεται και η Epic Games.

Ακόμη παραπέρα η Sony επιθυμεί να προσφέρει και εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, όπως η δυνατότητα πλοήγησης μέσω AR, που θα παρέχεται από τους εγκατεστημένους αισθητήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου