Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ανελκυστήρες στο σταθμό Queensboro Plaza

  Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

ΛΟΝΓΚ ΑΪΛΑΝΤ ΣΙΤΥ. ΚΟΥΙΝΣ. Ενα απαραίτητο έργο πνοής, που θα προσθέσει ανελκυστήρες και άλλες βελτιώσεις στον πολυσύχναστο -αλλά απρόσιτο για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες- σταθμό Queensboro Plaza πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, τροποποιώντας, ωστόσο, τα δρομολόγια του μετρό τα προσεχή Σαββατοκύριακα.

Το MTA θα κατασκευάσει δύο ανελκυστήρες στο σταθμό 7-N-W, ο οποίος εξυπηρετεί καθημερινά 70.000 επιβάτες, αλλά είναι σχεδόν απαγορευτικός για ΑμεΑ. Ο ένας ανελκυστήρας θα κατασκευαστεί στη νότια πλευρά του, που θα ξεκινά από το δρόμο στο Queens Plaza South, ενώ ο δεύτερος θα συνδέει τον ημιώροφο του σταθμού με τις δύο πλευρές του.

Ενας τρίτος ανελκυστήρας πρόκειται να τοποθετηθεί επίσης από ιδιώτη κατασκευαστή στη βόρεια πλευρά του σταθμού, στο πλαίσιο όμως μιας διαφορετικής εργολαβίας. Οι ανακαινίσεις που διεξάγονται από το MTA θα επεκτείνουν επίσης τον ημιώροφο του Queensboro κατά περίπου 50 πόδια, θα προσθέσουν νέο φωτισμό, θα κατασκευάσουν χώρους επιβίβασης που συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία, θα αναβαθμίσουν τις σκάλες του σταθμού.

Από την πλευρά τους, οι επιβάτες μπορεί να χαιρετίζουν τις βελτιώσεις, αλλά υπάρχει μια πιο άμεση ανησυχία για τους ίδιους, που θα είναι η αναταραχή στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

Από το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, τα τρένα της γραμμής 7 θα σταματήσουν να κυκλοφορούν μεταξύ των σταθμών Queensboro Plaza και 34th Street-Hudson Yards για έξι συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Οι διακοπές αυτές θα ισχύουν από τις 12:15 το πρωί του Σαββάτου έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου και από τις 3:45 το πρωί του Σαββάτου έως τις 22:00 της Δευτέρας, κατά τα ακόλουθα Σαββατοκύριακα:

11 Φεβρουαρίου – 12 Φεβρουαρίου
25 Φεβρουαρίου – 26 Φεβρουαρίου
11 Μαρτίου – 12 Μαρτίου
25 Μαρτίου – 26 Μαρτίου
22 Απριλίου – 23 Απριλίου

Υπενθυμίζεται πως στην γραμμή από τους σταθμούς Queensboro Plaza μέχρι Astoria – Ditmars, μόνο ο σταθμός του Astoria Boulevard διαθέτει ανελκυστήρες, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε μια πρόσφατη εργολαβία, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν περίπου τρία χρόνια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου