Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις προς τις τράπεζες για crypto-απάτες

 Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2023

Τι ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές

Στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου της FΤX, οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ προειδοποίησαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την Τρίτη ότι η ενασχόληση με κρυπτονομίσματα τα εκθέτει σε μια σειρά κινδύνων.

«Τα γεγονότα του περασμένου έτους χαρακτηρίστηκαν από σημαντική αστάθεια και έκθεση σε τρωτά σημεία στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές σε κοινή δήλωση από την Federal Reserve, την Federal Deposit Insurance Corp. και το Office of the Controller of το νόμισμα. Τα σχόλια έρχονται μόλις εβδομάδες μετά τη θεαματική κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX .

Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν: «απάτες μεταξύ συμμετεχόντων στον τομέα των κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων» και «κίνδυνο μετάδοσης στον τομέα των κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων που προκύπτει από διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Από την  άνοδο στην πτώση

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων, όταν οι οικονομικοί παίκτες ανακοίνωναν μία νέα συνεργασία με crypto σχεδόν κάθε εβδομαδιαία, τα στελέχη των τραπεζών τόνιζαν ότι χρειάζονταν περαιτέρω καθοδήγηση από τις ρυθμιστικές αρχές πριν ασχοληθούν πιο άμεσα με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε επιχειρήσεις λιανικής και θεσμικών εμπορικών συναλλαγών.

Τώρα, περίπου δύο μήνες μετά την κατάθεση πτώχευσης της FTX , η κρυπτο-βιομηχανία έχει εκτεθεί ως γεμάτη κακή διαχείριση κινδύνων, διασυνδεδεμένους κινδύνους και ξεκάθαρη απάτη.

«Με βάση την τρέχουσα κατανόηση και την εμπειρία μέχρι σήμερα, οι αρχές πιστεύουν ότι η έκδοση ή η κατοχή ως κύρια περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που εκδίδονται, αποθηκεύονται ή μεταφέρονται σε ανοιχτό, δημόσιο ή/και αποκεντρωμένο δίκτυο ή παρόμοιο σύστημα είναι εξαιρετικά πιθανόν να είναι ασυνεπής με ασφαλείς και υγιείς τραπεζικές πρακτικές», ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Είπαν επίσης ότι έχουν «σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευρωστία» σε τράπεζες που επικεντρώνονται σε πελάτες κρυπτογράφησης ή που έχουν «συγκεντρωμένη έκθεση» στον κλάδο.

Οι παραδοσιακές τράπεζες έχουν παρακάμψει σε μεγάλο βαθμό την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων , σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2008 στην οποία έπαιξαν κεντρικό ρόλο. Μια εξαίρεση ήταν η Silvergate Capital, οι μετοχές της οποίας έχουν χτυπηθεί κατά το παρελθόν έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου