Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

BMW: Το πρώτο αυτοκίνητο που… αλλάζει χρώμα

 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2023

Το BMW i Vision Dee της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

έκανε τα αποκαλυπτήριά του στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης

τεχνολογίας CES

Eνα πρωτότυπο αυτοκίνητο που μιλάει σαν άνθρωπος, αλλάζει χρώματα για να ταιριάζει στη διάθεση του οδηγού και δεν έχει οθόνες στο ταμπλό του, παρουσίασε προ ημερών η BMW.

Το BMW i Vision Dee της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε τα αποκαλυπτήριά του το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Oliver Zipse, να δηλώνει ότι θα τεθεί σε παραγωγή το 2025. Η BMW σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που ονομάζει Neue Klasse ή «νέα τάξη».

BMW: Πούλησε 100.000 λιγότερα αυτοκίνητα λόγω… lockdown και πληθωρισμού

Η ιδέα της BMW ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα αυτοκίνητο έκθεσης, με στοιχεία που θα μπορούσαν να είναι δύσκολο να τεθούν σε μαζική παραγωγή και σε ανταγωνιστικές τιμές. Αλλά ο Zipse είπε σε ένα κατάμεστο θέατρο στο Palms Casino ότι η BMW «θα φέρει αυτή την τεχνολογία στο Neue Klasse μας… στην παραγωγή».

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του σχεδίου της εταιρείας ήταν ένα ταμπλό που δεν θα έχει οθόνες. Αντίθετα, διαθέτει ένα ψηφιακό ρυθμιστή που ελέγχει τις εικόνες που προβάλλονται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Στο ανώτερο επίπεδο, το παρμπρίζ θα μπορούσε να δείχνει έναν ψηφιακό, εικονικό κόσμο αντί για την πραγματικότητα των δρόμων της πόλης.

«Η ψηφιακή ηγεμονία δεν έχει να κάνει με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη οθόνη», είπε ο Zipse. Αυτή η άποψη έρχεται σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές της BMW στην κατηγορία πολυτελείας, ξεκινώντας από την Tesla, η οποία έχει κάνει μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας το κεντρικό χαρακτηριστικό των ταμπλό των οχημάτων της.

Η ψηφιακή βοηθός «Dee»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε παρουσία του ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η BMW έδωσε επίσης κεντρικό ρόλο στην «Dee», μία ψηφιακό βοηθό που συνομιλούσε με τον Zipse και άλλους με γυναικεία φωνή. Παίζοντας το μακροχρόνιο σλόγκαν της «η απόλυτη μηχανή οδήγησης», η BMW τόνισε ότι η τεχνολογία «Dee» θα μπορούσε να κάνει τα μελλοντικά αυτοκίνητα τον «απόλυτο σύντροφο».

Ένα ακόμα στοιχείο που εντυπωσίασε στη νέα BMW ήταν και η εφαρμογή της τεχνολογίας E Ink. Το αυτοκίνητο i Vision Dee διαθέτει 240 ξεχωριστά κελιά χρώματος που μπορούν να αλλάξουν μεμονωμένα. Κάποια στιγμή, το πρωτότυπο είχε χρώμα ανοιχτό πράσινο, μετά σκούρο μοβ και μετά κόκκινο με λευκές ρίγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου