Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Διαβαθμισμένα έγγραφα εντοπίστηκαν και στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ντελάγουερ

   Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Εγγραφα με διαβαθμισμένες ενδείξεις από την εποχή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος βρέθηκαν στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ευαίσθητα έγγραφα βρέθηκαν επίσης στο γραφείο του πρώην ινστιτούτου του στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου, δήλωσε ότι μετά τον εντοπισμό των αρχικών εγγράφων από τους προσωπικούς δικηγόρους του Μπάιντεν, εξέτασαν και άλλες τοποθεσίες όπου μπορεί να είχαν αποσταλεί αρχεία μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την αντιπροεδρία το 2017.

Ο Σάουμπερ δήλωσε ότι ένας “μικρός αριθμός” εγγράφων με διαβαθμισμένες ενδείξεις βρέθηκε σε έναν αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον, ενώ ένα έγγραφο εντοπίστηκε σε παρακείμενο δωμάτιο. Ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε πότε ξεκίνησε η επακόλουθη έρευνα ή πότε βρέθηκαν τα πρόσθετα έγγραφα, παρά μόνο ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει «ένα μικρό αριθμό εγγράφων με διαβαθμισμένες σημάνσεις» που βρέθηκαν στο γραφείο. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν είχαν ανακαλύψει τα έγγραφα στα γραφεία του Κέντρου Πεν Μπάιντεν και στη συνέχεια κάλεσαν αμέσως τα Εθνικά Αρχεία για την ανακάλυψη, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Ο κ. Μπάιντεν διατήρησε ένα γραφείο εκεί μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία το 2017 μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για τους Δημοκρατικούς το 2019.

Το άτομο που μίλησε στο «AP» την Τετάρτη είπε ότι η νομική ομάδα του Προέδρου βρήκε επιπλέον απόρρητο υλικό σε μια δεύτερη τοποθεσία. Το άτομο δεν είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει δημόσια λεπτομέρειες για το ευαίσθητο θέμα και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Επίσης, δεν είπε πότε ή πού βρέθηκε το υλικό ή συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το επίπεδο διαβάθμισης των εγγράφων.

Η αποκάλυψη ότι πρόσθετα απόρρητα έγγραφα αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους του προέδρου Μπάιντεν ήρθε λίγες ώρες αφότου η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ (Karine Jean-Pierre) απέφυγε ερωτήσεις σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών από τον Μπάιντεν και τη διαχείριση της ανακάλυψης από τη Δυτική Πτέρυγα. Είπε ότι ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε να χειριστεί το θέμα με τον «σωστό τρόπο», επισημαίνοντας την άμεση ειδοποίηση των προσωπικών δικηγόρων του κ. Μπάιντεν για τα Εθνικά Αρχεία.

Ωστόσο, αρνήθηκε να πει πότε ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν ενημερώθηκε, εάν υπήρχαν άλλα απόρρητα έγγραφα που ενδεχομένως βρίσκονται σε άλλες μη εξουσιοδοτημένες τοποθεσίες και γιατί ο Λευκός Οίκος περίμενε περισσότερο από δύο μήνες για να αποκαλύψει την ανακάλυψη της αρχικής παρτίδας εγγράφων, που βρέθηκαν 2 Νοεμβρίου, μέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Όπως δήλωσαν και είπαν σε όλους σας χθες οι συνάδελφοί μου στο συμβούλιο, αυτή είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αναθεώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επομένως, θα περιοριστούμε στο τι μπορούμε να πούμε εδώ», είπε η Ζαν Πιέρ. Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν την Τετάρτη τις αναφορές για τη δεύτερη σειρά απόρρητων αρχείων. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το «NBC News».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τα αρχεία που βρέθηκαν στο Κέντρο Μπάιντεν του Πανεπιστημίου Penn (Penn Biden Center) και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ (Merrick Garland) ζήτησε από τον Τζον Λάουτς (John Lausch), τον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο, να εξετάσει το θέμα, είπε στο «AP» αυτή την εβδομάδα άλλο άτομο που γνωρίζει το θέμα. Αυτό το άτομο επίσης δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να συζητήσει το θέμα δημόσια και μίλησε στο «AP» υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο Λάουτς είναι ένας από τους λίγους δικηγόρους των ΗΠΑ που κρατούνται από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ανεξάρτητα από την αναθεώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η αποκάλυψη ότι ο Μπάιντεν δυνητικά χειρίστηκε λανθασμένα απόρρητα ή προεδρικά αρχεία θα μπορούσε να αποδειχθεί πολιτικός πονοκέφαλος για τον Πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του Τραμπ να κρατήσει εκατοντάδες τέτοια αρχεία στο ιδιωτικό του κλαμπ στη Φλόριδα «ανεύθυνη».

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου