Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ο Πελέ βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο νεκροταφείο στον κόσμο.

  Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

Σε κοιμητήριο – πολυκατοικία η τελευταία κατοικία του Πελέ | tovima.gr

Σε κοιμητήριο – ουρανοξύστη στο οποίο υπάρχουν 16.000 τάφοι


Πρόκειται για ένα πολυτελές κτίριο 14 ορόφων, που περιλαμβάνει μάλιστα έναν καταρράκτη.

Η ταφή του Πελέ θα γίνει στο Memorial Necrópole Ecumênica θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το Estadio Urbano Caldeira, εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Η κατασκευή του Memorial Necrópole Ecumênica ξεκίνησε το 1983 και η πρώτη ταφή έγινε στις 28 Ιουλίου 1984.

Διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και ακόμη και μουσείο κλασικών αυτοκινήτων. Βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο νεκροταφείο στον κόσμο.

O Πελέ είχε αγοράσει από τον Ιούλιο του 2003 χώρο στον ένατο όροφο του εν λόγω νεκροταφείου προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

«Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», είχε εξηγήσει τότε ο Πελέ στην A Tribuna.

Οι πενθούντες έχουν σχηματίσει ουρά για να δουν τη σορό του Πελέ που είχε τοποθετηθεί σε ανοιχτό φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου. «Ο Πελέ αφήνει εκατομμύρια οπαδούς της Santos σε όλη τη χώρα. Ήταν ο δημιουργός του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Antonio da Paz που βρέθηκε έξω από το γήπεδο για να τον αποχαιρετήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου