Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το χρονοδιάγραμμα για τη Δευτέρα – Κλείνουν δρόμοι και ο εναέριος χώρος της Αθήνας

  Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2023

Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ για περιορισμούς στον εναέριο χώρο της Αττικής στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά

Το χρονοδιάγραμμα για τη Δευτέρα

  • Στις 5:00 τα ξημερώματα η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από το Α’ Νεκροταφείο για να φτάσει μετά από 45 λεπτά στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου.
  • Από τις 6:00 έως τις 10:30 θα βρίσκεται εκεί για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής.
  • Στις 12:00 ακριβώς προβλέπεται να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και όλων των μελών της Ιεράς συνόδου. Οι 187 που έχουν κληθεί θα μπορέσουν να μπουν στην Μητρόπολη αυστηρά με την ονομαστική τους πρόσκληση.
  • Στις 13:00 η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή.
  • Αφότου ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ταφής, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ γεύμα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο παρατίθεται και σήμερα σε ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι από την οδό Μητροπόλεως (ανάποδα), Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής ενώ έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές.

Επιπλέον, από το Αρχηγείο της Αστυνομίας έχει δοθεί εντολή για να επιβληθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00’ έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.

1.000 αστυνομικοί, drones, κιγκλιδώματα

Όπως μετέδωσε χθες η «Κ», στο σχέδιο ασφαλείας αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Επισήμων, της Τροχαίας, της Ασφάλειας Αττικήςμ καθώς και της Αντιτρομοκρατικής. Υπάρχει πρόβλεψη για τη διαχείριση των πολιτών που θα συγκεντρωθούν στη Μητρόπολη Αθηνών όπου πρόκειται να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, καθώς επίσης και για τη μετακίνησή τους στο Τατόι.

Στο εσωτερικό της Μητρόπολης Αθηνών, η πρόσβαση των προσκεκλημένων θα γίνεται με διαπιστεύσεις. Σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα, εντός του ναού αναμένεται να μπουν 187 άτομα. Οι 130 απ’ αυτούς πρόκειται να αφιχθούν στην Ελλάδα από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Εξωτερικά του ναού θα δημιουργηθεί μια περίμετρος με τη χρήση κιγκλιδωμάτων, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει εκτός από έντονη παρουσία ενστόλων και χρήση drones.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως πόσοι από τους 187 προσκεκλημένους θα μεταβούν στο Τατόι για την ταφή, μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μετακίνησή τους θα γίνει με ειδικά μισθωμένα βαν και μέσω δρομολογίων που έχει προβλέψει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Στο Τατόι το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου