Η Ιβάνα Τραμπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στις 14 Ιουλίου 2022.

Μετά το θάνατό της τον Ιούλιο του 2022, η περιουσία της Ιβάνα Τραμπ, ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων, μοιράστηκε μεταξύ των παιδιών της, των φίλων της και  φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η διαθήκη της, την οποία εξασφάλισε το Insider, περιγράφει προσεκτικά οτιδήποτε είχε αξία στη ζωή της: τον σκύλο της, τα ρούχα της και τα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας πολύτιμα αντικείμενα σε μια πρώην νταντά και έναν πρόσφατο πρώην σύζυγο, ενώ ο πιο αξιοσημείωτος πρώην σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έλαβε τίποτα.

Τα παιδιά της παίρνουν τη «μερίδα του λέοντος»

Σύμφωνα με τα αρχεία που εξέτασε το Insider, η τελευταία διαθήκη της Ιβάνα Τραμπ κληροδότησε στα παιδιά της την πλειονότητα της προσωπικής της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων της και τυχόν κεφαλαίων από την πώληση της συλλογής γουναρικών της: Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, Ιβάνκα Τραμπ και Έρικ Τραμπ.

Τα υπόλοιπα ρούχα της δωρίστηκαν στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και τον Στρατό Σωτηρίας, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που αναγνωρίζονται στα αρχεία της διαθήκης.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, τα παιδιά τής Ιβάνα Τραμπ, μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, έλαβαν τον έλεγχο του σπιτιού της στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, ενός ακινήτου στη Γαλλία και ενός ακινήτου στην Τσεχία.

Ένα διαμέρισμα στη Φλόριντα, που εκτιμάται από την Redfin ότι έχει αξία 1.148.407 δολάρια, έμεινε στη φίλη και πρώην νταντά της, Ντόροθι Κάρι.

Η Κάρι, η οποία έγινε ισόβια φίλη της οικογένειας Τραμπ, αφού εργάστηκε ως νταντά για τα παιδιά, ορίστηκε επίσης να προσέχει το γιόρκσαϊρ τεριέ της Ιβάνα Τραμπ, με το όνομα «Τάιγκερ Τραμπ». Η Κάρι μίλησε στην κηδεία της Ιβάνα τον περασμένο Ιούλιο, υπονοώντας ότι η Τραμπ αισθανόταν απομονωμένη και πονεμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και συμφιλιώθηκαν και η σορός της θάφτηκε στην ιδιοκτησία ενός από τα γκολφ κλαμπ του πρώην συζύγου της, δεν άφησε τίποτα στον Ντόναλντ Τραμπ στην τελική της διαθήκη. Το διαζύγιο του ζευγαριού οριστικοποιήθηκε το 1990.

Η Ιβάνα Τραμπ παντρεύτηκε άλλες δύο φορές, πριν πεθάνει σε ηλικία 73 ετών. Ο πιο πρόσφατος πρώην σύζυγός της, Rossano Rubicondi, ένας Ιταλός γοητευτικός τυχοδιώκτης, 23 χρόνια μικρότερός της, πέθανε το 2021, αν και η διαθήκη της – που γράφτηκε και επικυρώθηκε το 2019 – προέβλεπε να του κληροδοτήσει ένα ακίνητο στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας. 

Το ζευγάρι είχε μία «on-off» σχέση και παντρεύτηκε το 2008, πριν χωρίσει το 2009 και συμφιλιωθεί λίγο αργότερα, σύμφωνα με το Page Six. Συνέχισαν να βγαίνουν περιστασιακά μέχρι το 2019, ανέφερε το People.

Σύμφωνα με τη διαθήκη της στην κομητεία Miami-Dade της Φλόριντα, όπου η Ιβάνα δήλωσε τη μόνιμη κατοικία της, παρά το γεγονός ότι ζούσε και στη Νέα Υόρκη, η εκτέλεση των τελευταίων επιθυμιών της ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.