Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα ο Αλέξης Γιαννούλιας στο Ιλινόις

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2023


ΣΙΚΑΓΟ. Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της Πολιτείας του Ιλινόις ανέλαβε και επίσημα ο ομογενής πολιτικός Αλέξης Γιαννούλιας (Alexi Giannoulias), μετά την καθιερωμένη ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γιαννούλιας ορκίστηκε υπό τον Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία, προτρέποντάς τον, παράλληλα «να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και να ενθαρρύνει αυτούς που έχουν χάσει το κουράγιο τους», σε ένα συμβολικό αλλά και, παράλληλα, ενθαρρυντικό ξεκίνημα.

«Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα ήμουν ο νεότερος θεσμικός αντιπρόσωπος που είχε εκλεγεί. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, είμαι και πάλι ο νεότερος από μια ολόκληρη φουρνιά εκλεγμένων. Αισθάνομαι μεγάλος, αλλά είμαι αληθινά ενθουσιασμένος», σχολίασε ο κ. Γιαννούλιας, μιλώντας στο τοπικό πρόγραμμα του NBC στο Σικάγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γιαννούλιας εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο, κερδίζοντας με σχετική άνεση την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να διαδεχθεί τον επί 24 χρόνια εκλεγμένο Τζέσι Ουάιτ (Jesse White), ο οποίος αποφάσισε, λόγω ηλικίας, να αποσυρθεί. Πρόκειται για μια εκλογική νίκη η οποία ερμηνεύεται και ως μια «πολιτική επιστροφή του Γιαννούλια», που είχε θητεύσει ως Ταμίας της Πολιτείας πριν από δεκαέξι χρόνια και θεωρήθηκε ως ένας από τους πλέον φερέλπιδες πολιτικούς του Ιλινόις, για την εκπροσώπηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ο ίδιος θεωρείτο ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του στη Γερουσία, όμως υπέστη πολιτική πανωλεθρία, ένεκα αποκαλύψεων με οσμή σκανδάλων στον επιχειρηματικό τομέα της οικογένειάς του.

Λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γιαννούλιας προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή των πρώτων εκτελεστικών εντολών του, οι οποίες θα είχαν ως κύριο αντικείμενο την διασφάλιση της διαφάνειας. Γεγονός που έπραξε, ξεκινώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την θητεία του.

«Με το που θα φύγω από εδώ (σ.σ. από τον χώρο της ορκωμοσίας), θα υπογράψω νέες εκτελεστικές εντολές που θα διασφαλίζουν το ήθος και την ακεραιότητα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Πολιτείας. Η διαφάνεια, η καλή διακυβέρνηση και η χρήση τεχνολογίας και καινοτομιών για να αποφύγουμε τον χρόνο που τόσοι από εσάς χάνετε καθημερινά για να έχετε πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες, θα είναι το επίκεντρο της διοίκησής μου», τόνισε ο κ. Γιαννούλιας.

Παράλληλα, τα συγχαρητήρια και την ικανοποίησή τους για την εκλογή του Αλέξη Γιαννούλια εξέφρασαν ομογενείς του Σικάγου, μεταξύ των οποίων και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της HALC, Εντυ Ζεμενίδης (Endy Zemenides).

Εκτός από τον Αλέξη Γιαννούλια, ορκίστηκαν ακόμη ο γενικός εισαγγελέας Κουάμε Ραούλ (Kwame Raoul), o υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας, Μάικλ Φρέριχς (Michael Frerichs) και η υπουργός Οικονομικών, Σουζάνα Μεντόζα (Susanna Mendoza), οι οποίοι επανεξελέγησαν το Νοέμβριο.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου